Skip to content
My Blog

Retro of vintage diëten

april 11, 2022

Ben je geïnteresseerd in diëten en goede voeding? Nou, als je antwoord ja is, nodig ik je uit om dit nieuwe artikel op onze blog te lezen, waar we zullen praten over wat ze waren. oude aanbevolen diëten die populair zijn geworden Wat denk je? Misschien kunnen we iets leren van het verleden om vandaag toe te passen om onze voeding te verbeteren. Laten we het hieronder in detail bekijken…

Diëten die elementen van de hersenen en voedsel combineren, zijn al tientallen jaren bij ons. Vanaf de jaren zestig werden de eerste diëten voor gewichtsverlies wijdverbreid.. Misschien zijn enkele van de meest gebruikte tegenwoordig geïnspireerd door sommigen van hen.

Volgens een onderzoek dat tussen 1971 en 2008 in de Verenigde Staten is uitgevoerd onder een steekproef van 36.000 volwassenen in dat land, werd geconcludeerd dat de lichaamsmassa van deze groep in 1988 5% lager was dan in 2008. Dat bedoel je met mensen in de jaren tachtig betere diëten of eetgewoonten hadden.

Laten we eens kijken naar de meest bekende diëten van de jaren ’60 tot de jaren ’90.

Het Weight Watchers-dieet

Het werd opgericht in 1963 en bestond uit een puntensysteem waarin elk eten en drinken werd geassocieerd met punten op basis van zijn calorische eigenschappen. Elk type persoon had een puntenlimiet op basis van geslacht, leeftijd en gewicht die niet overschreden kon worden.

In de late jaren 1960 begonnen ze te worden geproduceerd en geadverteerd lichte productenof ook wel vetarme en suikerarme producten genoemd

het regime van de zon

Het was een strak weekschema waar je elke dag doorheen moest komen Een specifieke caloriearme voedselgroep etenJa. Het hoofdvoedsel van dit beroemde dieet was koolsoep, die op elk moment tijdens het dieet kon worden gegeten.

Het Beverly Hills-dieet

Zijn doel was tegelijkertijd de consumptie van koolhydraten en eiwitten elimineren. Het maakte de porties erg mager en klein.

het dr Atkins-dieet

wees geconcentreerd eet heel weinig koolhydraten. De limiet lag rond de 20 gram per dag. Als we de hoeveelheden eiwitten en vetten konden eten die we wilden. Omdat het lichaam niet genoeg koolhydraten zou opnemen, zou het een grotere hoeveelheid opnemen uit de reserves aan andere voedingsstoffen.

Diëten met ricinusolie

Dit beroemde product werd in de jaren 80 en 90 in veel recepten gebruikt. Er worden veel eigenschappen en voordelen toegeschreven aan ricinusolie of ricinusolie. Het wordt beschouwd als een uitstekend spijsverterings- en laxeermiddel omdat: de plantaardige olie verbetert de spijsvertering en het darmkanaal.

Misschien zijn de diëten die we tegenwoordig kennen een kleine evolutie van sommige van die retro of vintage diëten. Het is ook waar dat de manier waarop we voedsel en medicijnen consumeren is veranderd, en dat kan het dieet veranderen dat echt werkt.

Ik hoop dat je ons artikel leuk vond waarin we het onderwerp bespreken Retro of vintage diëten. Ik hoop dat je het nuttig vond om wat betere tips te leren over hoe je je dieet kunt verbeteren. Tot snel in de volgende blogposts