Skip to content
My Blog

Oude schilderijen met omgevingssimulator

april 11, 2022

Onlangs, tijdens een gesprek met een vriend die een kamer in zijn huis wil inrichten, vertelde hij me dat hij twijfelde tussen 2 kleuren om op de muren van die kamer te schilderen.

Hij vertelde me dat het geweldig zou zijn als er een manier was om te “voorbeelden” hoe de kamer eruit zou zien met de ene kleur en met de andere. Op die manier kon ik de twee kamers beter vergelijken.

Zoekend op internet vond ik verschillende websites die dit soort functionaliteit hebben. Een soort muurkleurensimulator voor een specifieke ruimte.

In dit artikel zal ik je vertellen over de decoratie-applicatie die ik het leukst vond.

Ik bleef bij Tollens Simulator, een trendy interieurverfmerk. Aan hun kant hebben ze een omgevingssimulator die heel gemakkelijk te gebruiken is en veel mogelijke combinaties biedt.

Het enige dat u hoeft te doen, is een gebied in uw afbeeldingsbestand selecteren en vervolgens de kleur kiezen die u wilt proberen uit het grote kleurenpalet. Het is ook mogelijk om je eigen foto te uploaden.

We kunnen ook de omgevingssimulator gebruiken om ons een beetje te begeleiden als het gaat om het schilderen van een meubelstuk. Omdat we met de simulator onze eigen foto’s kunnen uploaden, kunnen we foto’s van meubels van een specifieke kleur uploaden en vervolgens de kleur van de muren veranderen om te zien wat de beste combinatie is. We kunnen ook de bestandsafbeeldingen gebruiken dat de simulator zoveel meubels heeft. Het belangrijkste is uiteindelijk om de omgevingen te testen voordat ze worden uitgevoerd. Zo besparen we tijd en geld.

Ik laat je een video achter die gemakkelijk uitlegt hoe je de omgevingssimulator gebruikt.

https://www.youtube.com/watch?v=4INuyBBveX4

Daarnaast hebben Vrienden van Tollens een YouTube-kanaal met tips en trucs http://www.youtube.com/user/ PinturasTollens

In het geval van een vintage decoratie waar kleur het belangrijkste ingrediënt is dat het die retrostijl of touch geeft, kan het gebruik van een online kleurensimulator erg handig zijn om de uiteindelijke beslissing te nemen.

Voor degenen die een gids willen, wil ik erop wijzen dat de vintage basiskleuren zijn:

  • hemelsblauw of turkoois blauw
  • De combinatie van zwart en wit
  • houtbruin en chocoladebruin
  • pastelkleuren