Skip to content
My Blog

Gebruik je fiets: verbeter je levenskwaliteit

april 11, 2022

Volgens huidige studies neemt de trend toe een fiets gebruiken om door een stad te reizen. Misschien hebben de hoge brandstofkosten en de behoefte aan betere gewoonten die onze gezondheid verbeteren, geleid tot een groeiende interesse in het gebruik van fietsen.

Volgende De markt voor de verkoop van fietsen is uitgebreid. Nu hebben we alles van klassieke fietsmodellen tot elektrische modellen die veel meer comfort bieden.

Aan de andere kant hebben veel steden een filosofie aangenomen om het gebruik van de fiets als alternatief vervoermiddel te promoten.

Voorbeelden van steden die het fietsgebruik verbeteren

Een paar maanden geleden is in een Deens tijdschrift onderzoek gedaan naar de meest fietsvriendelijke steden van Europa.

In deze studie zaken als:

  • sociale acceptatie
  • Infrastructuur gebouwd in de stad
  • Programma’s voor openbare fietsverhuur
  • perceptie van verkeersveiligheid
  • Aantal mensen dat het gebruikt

De best beoordeelde Europese steden die dit systeem gebruikten, waren:

  1. Kopenhagen (hoofdstad van Denemarken)
  2. Utrecht (Nederland)
  3. Amsterdam (hoofdstad van Nederland)
  4. Straatsburg (Frankrijk)
  5. Malmö (Zweden)

In Spanje moedigen sommige steden het gebruik van fietsen aan.

We willen benadrukken het voorbeeld van de stad Deniais gelegen in de provincie Alicante, die onlangs een systeem heeft gecreëerd genaamd Únete a la rodaterapia, bestaande uit Creatie van ongeveer 70 fietsenstallingen in de stad het gebruik van dit alternatieve vervoermiddel comfortabeler maken.

Ik ben dol op een van de zinnen die op de Rodaterapia-website verschijnen

Het luiden van de fietsbel maakt de weg vrij en vermindert ook de stress

Er is veel Voordelen voor een stad en haar bevolking door het gebruik van de fiets als vervoermiddel te bevorderen. Enerzijds wordt de stedelijke vervuiling drastisch verminderd en anderzijds wordt de gezondheid van de burgers verbeterd.

Tegenwoordig is er een trend naar ecologische en biologische thema’s en de fiets past daar perfect bij.

En als je van de vintage-esthetiek houdt, kun je kopen Jouw fiets in een retro of klassiek design. Ze zijn erg handig en erg aantrekkelijk. Ze behoren tot de meest populaire modellen op de markt.

Ik hoop dat je genoten hebt van ons artikel over het gebruik van de fiets als alternatief vervoermiddel en dat je aangemoedigd wordt om hem steeds vaker te gebruiken. Samen zullen we een betere plek creëren waar we wonen en waar onze kinderen zullen wonen. Tot snel in de volgende blogposts