Skip to content
My Blog

Vintage en retro: twee vergelijkbare trends met verschillende betekenissen

april 11, 2022

hoewel dat vintage en retro synoniem lijken omdat er veel mensen zijn die de twee woorden gebruiken om te definiëren Objecten die herinneren aan het verledenDe waarheid is dat er verschillen zijn tussen de twee termen en hoewel het in eerste instantie extreem ingewikkeld lijkt om het verschil tussen de twee uit te leggen, gaan we het op een eenvoudige manier doen die iedereen zal begrijpen.

Als we ernaar verwijzen iets retros ja, het is waar dat het wordt gebruikt om producten te beschrijven die ons aan voorbije decennia herinneren, maar daarom moeten ze niet tot dit tijdperk behoren. We kunnen een paar maanden geleden gemakkelijk in elke fabriek een mooie retrobank laten maken, dus retro is geen inherent en exclusief woord voor iets dat de tand des tijds heeft doorstaan.

Voor zijn deel vintage verwijst ook naar iets ouderwetsuit een andere tijd, maar deze keer is het niet iets dat vandaag is gemaakt, maar eerder heeft de jaren overleefd en verkeert in goede staat.

Deze functie maakt veel van de vintage item die te koop worden aangeboden, kunnen een behoorlijk hoge prijs hebben, vooral als ze goed zijn verzorgd en zo niet allemaal dan in ieder geval de belangrijkste kenmerken behouden die ze hadden, bijvoorbeeld toen ze op de markt werden gebracht.

Achterwaartse uitdaging

gezien in >

Als we dit als voorbeeld doen, in aspect Retro kunnen we een fiets kopenversier ons huis, koop kleding en cAntiek look accessoires hoewel ze dat niet zijn. Tegenwoordig zijn er qua decoratie en kleding veel alternatieven om onze outfit een look uit een ander tijdperk te geven die, in combinatie met de huidige kleding, de look heel origineel maakt.

Dat Het retro-thema is relatief betaalbaarhoewel we met betrekking tot vintage producten verschillende stukken kunnen vinden die behoorlijk hoge prijzen kunnen bereiken, met aantallen die exponentieel kunnen vermenigvuldigen, wat niet voor alle portemonnees geschikt is, hoewel je altijd goede deals kunt vinden

Impressie Pop Art Ikea

Toch heeft hij de vintage is hier en als je goed zoekt zul je geweldig vinden Artikel gaat terug in de tijd zolang we ze gebruiken. Een ander veel voorkomend alternatief is om vintage producten die niet in perfecte staat zijn aan te schaffen en te restaureren. Ze behouden de oorspronkelijke essentie, hoewel vergezeld van de meest actuele noot.