Skip to content
My Blog

Maak je vintage borden met belettering, we leggen uit hoe je begint

april 10, 2022

Houd je van de wereld van design en decoratie? Houd je van vintage of retro-esthetiek? Nou, als je antwoord ja is, nodigen we je uit om ons volgende artikel te lezen waar we erover zullen praten karakters, een discipline die de laatste jaren erg in de mode is en die letters tot leven brengt door ze te combineren met design, interesse in dit onderwerp? Laten we dat hieronder eens nader bekijken.

We zullen leren hoe we letters kunnen oefenen, wat nog steeds een oud schrijfsysteem is en veel wordt gebruikt in vintage stijl.

Wat is bijschrift?

Het is een techniek van karakters decoratief wanneer de letters zijn getekend voor decoratieve, communicatieve of grafische doeleinden.

Belettering bestaat al sinds de uitvinding van het schrift. Dankzij het gebruik van nieuwe materialen in de afgelopen jaren is deze creatieve techniek populair geworden.

De belettering is de duidelijke vertegenwoordiger, vooral bij het gebruik van posters

Sommige mensen verwarren typografie en kalligrafie met letters.. Typografie is de kunst van het maken van nieuwe letters. Kalligrafie daarentegen houdt zich bezig met de kunst van het schrijven van specifieke letters. En belettering bestaat erin deze typografie een grafisch formaat te geven, een ontwerp. Bij het beletteren denken we meer aan het ontwerp dan aan de letter zelf.

Stencils en pennen om te schrijven

Leren labelen vergt oefening en experts raden aan om labelsjablonen te gebruiken. Een model met letters van verschillende modellen die ons zullen helpen de techniek te leren voor een aantrekkelijk en creatief ontwerp. Geleidelijk aan leer je de letters te tekenen.

Aan de andere kant hebben we ze Penseelmarkeringen voor bijschriften waar mee te beginnen?

Hier laat ik je een vergelijking van de Beste Brush Pen 2021-markeringen, een van de meest aanbevolen en voordelige modellen om mee te werken.

Waar wordt de beletteringstechniek gebruikt?

De wereld van het schrijven laat ons alle ruimte om het toe te passen. Een paar voorbeelden die we kunnen noemen:

  • In decoratieve bladeren
  • bekervormig
  • in kledingontwerp
  • Ontwerp van reclameborden
  • Decoratieve schilderijen voor ons huis

Belettering is nauw verbonden met vintage decoratie. Letters met een handschriftachtig ontwerp zijn zeer elegant en creatief en reproduceren een afbeelding van teksten uit voorbije eeuwen.

Ik hoop dat je ons artikel leuk vond Schrijf oefening en het was nuttig om meer te leren over deze interessante en creatieve techniek van grafisch ontwerp. Tot snel in de volgende blogposts