Skip to content
My Blog

Tips voor het inrichten van vintage slaapkamers

april 11, 2022

Wilt u de inrichting van de woonkamer van uw huis moderniseren? Ga je voor een vintage of retro decoratiestijl? Als je een van deze twee vragen met ja hebt beantwoord, raad ik je aan ons volgende artikel te lezen waarin we je dat vertellen Enkele tips om je woonkamer een vintage look te geven Ben je geïnteresseerd in het onderwerp? Nou, laten we hieronder eens nader kijken…

Voor de zitbanken raden we je aan om te kiezen voor echt leren zitbanken. Met dit materiaal voegt u een vleugje luxe en elegantie toe aan uw woonkamer. Wij raden de kleuren grijs, beige, crème, zwart, donkerbruin aan.

voor De eettafel U kunt vertrouwen op houten tafels van hoge kwaliteit. Hout is altijd een materiaal geweest dat nauw verbonden is met klassieke en rustieke decoraties. Nu zijn rechthoekige tafels populair omdat ze optimaal gebruik maken van de ruimte.

Vintage eettafels

voor de muren Probeer achtergrond met bloemmotieven, gestreepte patronen of patronen met geometrische figuren. Behang of behang is de laatste jaren erg in de mode.

Als je ramen in de woonkamer hebt, kies dan voor Jaloezieën met aangepaste retro patronen. Jaloezieën geven ons toegang tot een catalogus met creatievere ontwerpen voor onze interesses.

Vergeet de verlichting niet. Plafondlampen zijn de grote hoofdrolspelers. De kristallen kroonluchter en hanglampen zijn een klassiek ontwerp dat nooit uit de mode raakt. Daarnaast kun je nu LED lampen gebruiken met vintage designs.

decoratieve gloeilampen

Denk eraan om een ​​beetje natuur in je woonkamer te halen. Sommige natuurlijke planten geven het net dat beetje extra dat het mist. Planten als cactussen, bonsai en bamboepalmen zijn ideaal voor een retro look.

Probeer te versieren met banken die bredere en lagere stoelen zijn dan de klassieke fauteuil van je leven.

Probeer er een te kopen en te installeren decoratieve elektrische haard. Dit interessante meubelstuk lijkt op een soort elektrische kachel, waarvan het ontwerp een oude open haard probeert te imiteren. Ze hebben een scherm dat een geanimeerde vlam toont om de indruk te wekken dat we een warm en gezellig vuur voor ons hebben.

open haard deuren

Voor die plekken in de woonkamer waar je niet weet wat je aan moet trekken, Kies voor een vloerlamp met een vintage design of een kruk met creatieve designs.

Als je radiatoren aan een muur in je woonkamer hebt, kan ik je vertellen dat je deze kunt gebruiken om ze te verbergen een radiatorafdekking. Dit is een type meubel dat wordt geïnstalleerd door de radiatoren te bedekken, waardoor hun aanwezigheid in die kamer wordt verhuld.

radiator covers

Een klassieker die in geen enkele woonkamer mag ontbreken: een bibliotheek met oude boeken met omslagen in verschillende kleuren. Boeken voegen een super stijlvol en verfijnd beeld toe aan een woonkamer.

De inrichting van ons huis zegt veel over de persoonlijkheid van de mensen die er wonen.

Ik hoop dat je ons artikel leuk vond Tips voor het inrichten van vintage slaapkamers en het was nuttig voor u om nieuwe ideeën te hebben over hoe u de verschillende decoratieve elementen kunt combineren om deze belangrijke kamer van het huis een elegantere en klassieke uitstraling te geven. Tot snel in de volgende blogposts