Skip to content
My Blog

Ontdek de trends voor woonkamergordijnen

april 13, 2022

Wil je de inrichting van de woonkamer van je huis veranderen? Ben je op zoek naar nieuwe decoratie-ideeën? Wilt u inrichten volgens de huidige trends? Trekt de decoratieve vintage of retro stijl je aandacht? Als u een van deze vragen positief beantwoordt, raden we u aan ons volgende artikel te lezen, waar we erover zullen praten Gordijnen als decoratief element voor je woonkamer Ben je geïnteresseerd in het onderwerp? Laten we dat hieronder eens nader bekijken.

Als je wat inspiratie over dit onderwerp wilt, raden we je allereerst aan om de website over gordijnen voor de woonkamer lacortina.cat te bezoeken, waar je voorbeelden kunt zien van omgevingen die zijn versierd met prachtige gordijnen. “La Cortina” is een toonaangevend bedrijf in de gordijnensector in de stad Barcelona.

We raden je aan om de websites te bezoeken van bedrijven die gordijnen verkopen, omdat ze meestal voorbeelden geven van gedecoreerde omgevingen. Dit is de beste manier om geweldige ideeën op te doen voor het inrichten van ons huis. ?

Spaarzame decoratie met gordijnen

Als we de kleur of stijl van onze woonkamer willen veranderen, is het niet nodig om het meubilair te veranderen, de kleur van de muren te veranderen of nieuw behang te plaatsen. Met een effectieve en eenvoudige gordijnwisseling kunnen we deze look-verandering in deze kamer bereiken.. Met een bescheiden investering in het verwisselen van de gordijnen in de woonkamer bereiken we al het gewenste effect.

Ik ben een van die mensen die denkt dat als je weinig budget hebt voor het decoreren van projecten, je moet beginnen kleine investeringen stap voor stap. Een van de eerste elementen die ik zou bijwerken zijn de gordijnen, die een belangrijke rol spelen in de look die we in onze woonkamer willen overbrengen.

Decoratietrends met gordijnen voor je woonkamer

Gordijnen in neutrale kleuren

De laatste jaren is de grijze kleur in de woonkamer een trend geworden. Neutraal gekleurde gordijnen zouden een geweldige combinatie vormen met grijze of gelijkaardige gekleurde muren en meubels.

✔ Gestreepte gordijnen

Ze zijn een van de meest gewilde modellen op de markt verticale en horizontale gestreepte gordijnen. Als je van vintage of retro-decor houdt, zijn gestreepte gordijnen ideaal voor je woonkamer

✔ Bedrukte gordijnen

Een ander zeer populair ontwerp van de afgelopen jaren zijn gordijnen met Bloemenprints of natuurmotieven (oerwouden, bossen, palmbomen, enz.). Als u op zoek bent naar een meer rustieke uitstraling voor uw woonkamer, zijn gordijnen met patronen met deze ontwerpen ideaal.

✔ Japanse panelen

Dit type gordijn is erg modieus geworden. Het geeft een zeer minimalistische uitstraling aan onze woonkamer. Het ziet er geweldig uit in lichte kleuren of pastelkleuren. Dit type gordijn bestaat uit ca Paneel verticaal overlappend. Deze panelen zijn in hun onderste deel aan een rail bevestigd.

“Alles is design en de kwaliteit van design beïnvloedt de kwaliteit van ons leven.” Norman Foster.

Ik hoop dat je ons artikel leuk vond Trends in woonkamergordijnen om je huis te versieren. Ik hoop dat het voor u nuttig was om nieuwe patronen en ontwerpen van gordijnen met een vintage esthetiek te ontdekken die bij uw smaak passen. Tot snel in de volgende blogposts…?