Skip to content
My Blog

Lichte of donkere vloer, welke te kiezen?

april 11, 2022

Ben je aan het verbouwen in je huis? Wil je de vloer van een kamer in je huis veranderen? Twijfel je tussen lichte of donkere vloeren? Als je een van deze vragen met ja hebt beantwoord, raad ik je aan ons volgende artikel te lezen dat we je gaan geven de beste tips voor het kiezen van een lichte vloer voor je huis of een donkere vloer. Ben je geïnteresseerd in het onderwerp? Nou, laten we hieronder eens nader kijken…

Het eerste wat we je moeten vertellen is dat er geen vast antwoord is. Het antwoord is meer “Het hangt ervan af”, en het heeft te maken met specifieke doelen die je hebt met de decoratie en bouwmaterialen die je van plan bent te gebruiken in je nieuwe hervorming. Laten we eens kijken naar de voordelen van het gebruik van lichte kleuren op de vloer en de voordelen van het gebruik van donkere kleuren.

Voordelen van het gebruik van lichte vloeren in decoratie

Als je doel in de ruimte is cde indruk wekken van meer ruimte en meer licht, raden we aan om lichte vloeren te gebruiken. Het standaard wit vergroot het gevoel van ruimte zowel op de wanden als op de vloeren. Een extra truc is om witte lamellen richting de zon te plaatsen.

Lichte vloeren passen er meestal heel goed bij Scandinavische decoratieve stijlgekenmerkt door eenvoud, minimalisme en het maximaliseren van natuurlijk licht.

Als wat u zoekt in de Estancia is om een ​​omgeving van puurheid en rust te bereikenWitte vloeren passen hier heel goed bij.

Voordelen van het gebruik van donkere vloeren in decoratie

Als u een kamer met karakter en persoonlijkheid wilt, zijn donkere vloeren ideaal. Ze zijn meestal het beste te combineren met rustieke, koloniale en industriële decoratiestijlen.

Als je wilt krijgen een meer intieme uitstralingDe donkere vloer is ideaal omdat deze schaduw de stralen van natuurlijk licht absorbeert en een meer uitnodigend gevoel geeft.

Als je een hele grote kamer hebt met weinig meubels, De donkere vloer wordt aanbevolen om het een dichterbij en meer verwelkomend tintje te geven.

Je kunt ook een donkere vloer mengen in een ruimte met witte of lichtgekleurde muren of meubels. Ze zullen een zeer interessante balans aan de kamer toevoegen. Als alle bijbehorende decoratieve elementen wit zijn, wordt het gewicht van donkere kleuren op de vloer geneutraliseerd.

Dat donker gekleurde vloeren ze brengen naar onze kamers een elegant en verfijnd karakterZe winnen aan belang in decoratie, zodat ze minder elementen en kleuren bevatten die aan de omgeving worden toegevoegd.

Zoals we kunnen zien, is niet alleen de keuze van de kleur van de muren belangrijk om de gewenste omgeving te creëren. Niet alleen de keuze van meubels en decoratieve accessoires is cruciaal om stijl aan ons huis te geven. De vloer moet ook de hoofdrolspeler zijn en een element waarmee rekening moet worden gehouden bij de perceptie van ruimte en de sensaties die het oproept voor de mensen die erop lopen.

Ik hoop dat je ons artikel leuk vond de keuze uit lichte of donkere vloeren om je huis te decoreren. Ik hoop dat dit nuttig was om de tonen van de verschillende kamers waaruit een kamer bestaat, beter te combineren. Bedankt voor het lezen van onze inhoud en tot ziens in toekomstige blogposts