Skip to content
My Blog

Ideeën om uw meubels in vintage-stijl aan te passen of te verfraaien

juni 23, 2022

De inrichting van een kamer in uw huis of werk veranderen? Wilt u het huidige meubilair verbeteren? Houd je van een vintage interieur? Als je op een van deze vragen ja hebt geantwoord, nodigen we je uit om ons volgende artikel te lezen waarin we er meerdere delen goede ideeën om bepaalde meubels te ontwikkelen of te verbeteren en ze een retro-look te geven Ben je geïnteresseerd in het onderwerp? Nou, laten we hieronder eens nader kijken…

Als we denken aan het opknappen van ons huis of onze werkruimte, denken we vaak aan het kopen van nieuwe meubels, en soms doen we dat ook We zien geen mogelijkheid om de meubels die we al hebben te gebruiken. We zullen zien hoe we met kleine dingen dit meubel een tweede kans kunnen geven en onze ruimtes een vintage tintje kunnen geven.

Poten voor tafels en kleine tafels

Het bestaat uit het kopen van meerdere van dezelfde individuele poten voor meubels zoals eettafels, bureaus, keukentafels. enz. Als je van de decoratieve vintage stijl houdt, raden we houten tafelpoten aan, het sterkste materiaal en het meest geassocieerd met retro of klassieke esthetiek. Met een kleine investering kunt u deze tafelpoten aanschaffen en het uiterlijk van uw meubels veranderen om een ​​vintage tintje aan uw huis te geven.

We hebben ook de interessante optie van tafelpoten, dit zijn poten die naar onze smaak in verschillende maten en vormen kunnen worden gekozen. Ze zijn kleiner en de houten zien er geweldig uit als je van een klassieke, Scandinavische en industriële inrichting houdt.

radiator covers

Radiatorhoezen zijn kleine meubelstukken die boven de typische radiatoren zijn geplaatst om een ​​meer individuele toets aan het ontwerp te geven. Het is een meubel dat zich aanpast aan een ander meubel. Het doel is om het lelijke ontwerp van de meeste radiatoren te verbergen door de aanwezigheid ervan te maskeren. Radiatorhoezen zijn geweldig voor een meer minimalistische inrichting

radiator covers

meubelverf

Het is een techniek die nooit uit de mode raakt en waarmee we sommige van onze meubels een tweede leven kunnen geven. Vernissen is een techniek die vele jaren in beslag neemt en even wennen is beschermen voornamelijk houten meubels en geef het ook een vintage esthetiek. Vernissen bestaat uit het bedekken van het meubel met synthetische vernis om de duurzaamheid te verhogen en het een ander decoratief tintje te geven.

Ons advies is om houten meubelen af ​​te werken met witte lak. Het geeft een zeer vintage look aan elke kamer.

Vintage gelakte stoelen

hoofdbord bekleding

Stoffering is een andere techniek met jarenlange ervaring, die heel goed combineert met vintage of retro decoratie. In dit geval wel.en we gaan het toepassen op het hoofdeinde van de slaapkamer. We raden klassieke getufte of geribbelde hoofdborden aan, gestoffeerde hoofdborden in pastelkleuren, gestoffeerde hoofdborden met getufte afwerkingen en gestoffeerde hoofdborden met geometrische patronen.

gestoffeerde hoofdeinden

De inrichting van ons huis zegt veel over de persoonlijkheid van de mensen die er wonen.

Ik hoop dat je ons artikel leuk vond Ideeën om uw meubels in vintage-stijl aan te passen of te verfraaien en het was nuttig om te weten welke nieuwe mogelijkheden je kunt toepassen op het meubilair dat je al hebt en dat je het een tweede kans kunt geven. Bedankt voor het lezen van onze inhoud en tot ziens in toekomstige blogposts