Skip to content
My Blog

Weet jij welke soorten kunstgras er zijn?

mei 7, 2022

182

Als u overweegt om kunstgras te plaatsen, maar niet zeker weet hoe u de juiste moet kiezen voor uw project, geven we u in dit artikel een korte introductie van de meest voorkomende soorten kunstgras op de markt en wat de belangrijkste aspecten zijn om te overwegen om de beste beslissing te nemen.

Wat uw geval ook is, we zullen beginnen met te zeggen dat er momenteel veel soorten kunstgras zijn en dat er bedrijven zijn die zich toeleggen op het op de markt brengen ervan.

vandaar de onze eerste tip is dat je kiest voor een kwaliteitsproduct die u de maximale garantie biedt. In Spanje zijn er bedrijven die kunstgras produceren zoals: echte wiet, Ze hebben meer dan 20 jaar ervaring in de branche. Het is ongetwijfeld belangrijk dat u advies inwint bij: professionalsEn laat u niet misleiden door de laagste prijs, want kunstgras is een product dat zich op middellange termijn terugbetaalt.

Twee soorten kunstgras

Kunstgras kan worden onderverdeeld in twee grote families, één is kunstgras Sporten aan de andere kant kunstgras tuinieren of decoratie.

Kunstgras kan in beide worden geïnstalleerd binnen kamers als in Buiten, en op elk soort oppervlak; of het nu aarde, bestrating, beton, enz. is. Daarom vinden we binnen- en buitensportoppervlakken. Net zoals kunstgras kan worden geïnstalleerd in de tuin van een huis of in elke binnenruimte van een huis of bedrijf.

  • Sport kunstgras

Vandaag kennen we de gebieden al heel goed Voetbal en sporen van peddelen van kunstgras, maar er zijn ook veel andere sporten die kiezen voor kunstgras Duurzaamheid, veerkracht en comfort. Dit is het geval bij Velden voor hockey, rugby, tennis, golf en multisport waar verschillende sporten op dezelfde ondergrond kunnen worden beoefend.

Elke sport vereist een kunstgras met verschillende technische eigenschappen zoals:

  • landschapsarchitectuur kunstgras

Momenteel vindt u in elk bedrijf dat gespecialiseerd is in kunstgras een breed scala aan tuingras, afhankelijk van de plaats waarin het is geïnstalleerd of gebruik wat wordt gegeven?: Kunstgras voor tuinen, terrassen, balkons of patio’s, zwembaden, gazons voor kinderen of speelplaatsen, huisdieren, openbare ruimtes: straten, rotondes, enz..

Voor elk gebruik en elke plaats moet het kunstgras bepaalde kenmerken hebben die het beste resultaat geven en een grotere winstgevendheid en duurzaamheid in onze faciliteit opleveren. Bijvoorbeeld in een tuin met zwembad is het van groot belang dat het kunstgras hiervoor voldoende afvoercapaciteit heeft.

Hoe kunstgras te kiezen?

overwegingen

  1. In het geval van kunstgras voor tuin- of decoratiedoeleinden, meestal geïnstalleerd in huizen, gemeenschappen van eigenaren, openbare parken, enz., is het eerste waar u op moet letten bij het kiezen van het beste product de hoe het wordt gebruikt, waar het is geïnstalleerd en hoe vaak het wordt gebruikt.
  2. natuurlijk de schatting beschikbaar en de persoonlijke smaak Ze zijn fundamenteel voor onze keuze. Er is een verscheidenheid aan prijzen, tinten, diktes, vezelhoogtes, enz.
  3. Een belangrijk kenmerk van kunstgras om rekening mee te houden bij het kiezen van het beste product voor ons project is de vezel hoogteomdat dit een zeker verband heeft met het herstelvermogen en de gebruiksintensiteit van de installatie.
  • Vezelig, meer dan 40 mm. Dit type vezel wordt aanbevolen voor hoge of decoratieve tuinen die niet erg intensief worden gebruikt. Het wordt gekenmerkt door zijn grote natuurlijkheid en gezelligheid.
  • Medium vezel, van 25 tot 40 mm. Het is een geweldige optie als u op zoek bent naar waar voor uw geld. In dit assortiment zitten hoogwaardige, natuurlijke en schokabsorberende producten. Bestand tegen matig tot zwaar gebruik en is geschikt voor elk huis met tuinen met zwembaden, terrassen, balkons of patio’s.
  • korte vezel, tot 25 mm. Zijn herstelvermogen is zeer hoog. Om deze reden wordt het aanbevolen voor plaatsen met intensief gebruik en veel verkeer, zoals B.-beursstands, winkelterrassen, balkons, kamers met huisdieren, enz.

Desondanks zijn er, dankzij de vooruitgang in de productie van kunstgras, steeds meer vezelrijke producten die bestand zijn tegen hoge intensiteit en frequentie van gebruik, met uitstekend herstel en prestaties. Raadpleeg daarom bij twijfel altijd professionals bij het kiezen van het gras.