Skip to content
My Blog

Vóór de geschiedenis van kabeltelevisie

mei 6, 2022

Hoe is het karakter van televisie veranderd? Vóór de geschiedenis van kabel en streaming was het anders…

Als u kabeltelevisiediensten wilt aanbieden aan een hele gemeenschap, is het noodzakelijk om televisieantennes te installeren in nabijgelegen gemeenschappen. We kennen het proces allemaal al Installatie van televisieantennes in een gebouw, maar wat weten we over de geschiedenis? Hoe werd televisie geboren en ontwikkeld? Hoe is kabeltelevisie ontstaan? Wat heeft het debuut te maken met de toekomst van tv-formaten?

Hoe is het karakter van televisie veranderd? Vóór de geschiedenis van kabel en streaming was het anders…

Hoe is televisie ontstaan?

In 1930 vond de eerste gelijktijdige overdracht van geluid en zwart-witbeelden plaats.

In 1931 werd in het huis van Manfred von Ardenn het eerste televisiestation in Duitsland opgericht.

De reguliere uitzendingen begonnen in 1932 in Parijs, hoewel de beeldkwaliteit niet hoger was dan 60 lijnen en zwart-wit was.

Wat is het verschil tussen oude en moderne televisie?

Terwijl de oude shows lang en traag waren, trekken de shows van vandaag de aandacht snel en in een hoger tempo.

John Logie Baird

Hij werd geboren in Helensburg, Schotland. Hij studeerde elektrotechniek aan het Royal College. In 1922 onderzocht hij de mogelijkheid om het beeld op afstand uit te zenden en in 1926 leidde hij de eerste openbare demonstratie van zijn televisiesysteem in Soho, Londen.

1990: Nieuwe particuliere omroepen in Spanje.

In de jaren negentig begon het gebruik van afstandsbedieningen terrein te winnen, de schermen groeiden en de beeldkwaliteit zoals zwartscherpte, kleurweergave, enz. Met deze televisies kon het beeld op een doorschijnend scherm worden geprojecteerd, waardoor schermformaten van 100 inch of meer. Dit type technologie gaf geen goede resultaten in zeer lichte kamers, dus het werd aanbevolen om het in donkere kamers te gebruiken. De oorlog op de schermgrootte was nog maar net begonnen, behalve dat dit “end-to-end” tv’s waren, dus het vergroten van de schermgrootte vereiste veel woonkamerruimte.

De jaren negentig markeerden een grote verandering in de televisie in Spanje, met de lancering van nieuwe kanalen, nieuwe commerciële televisies die een nationaal bereik bereikten en niet hoefden te “voldoen” met alleen regionale zenders of TVE. Antena 3 arriveerde in december 1989, gevolgd door Telecinco in maart 1990 en Canal+ in september van hetzelfde jaar. Legendarische series als Compañeros of Farmacia de Guardia werden hits op de eerste televisiezender Antena 3. Dit was ook de eerste die een politiek debat tussen twee kandidaten uitzond. Telecinco liet ook geweldige series als “Leave the Classroom” of “House Doctor” achter.

Televisie is misschien wel een van de meest innovatieve uitvindingen van de 20e eeuw. In de loop der jaren heeft het zich ontwikkeld als een middel voor communicatie en entertainment. Dit gebeurt door op afstand beeld en geluid door de ontvanger te zenden. Televisie heeft zoveel publieke aandacht weten te trekken dat het in verschillende scenario’s een onmisbaar element is geworden.

Bijna iedereen is tegenwoordig bekend met televisie, maar slechts weinigen kennen de oorsprong en het evolutionaire proces dat het heeft doorgemaakt om het instrument te worden dat het nu is.

Home Entertainment

Disk Nipkow, gepatenteerd in 1884 door de Duitse ingenieur Marci Mancus, was de eerste keus voor commerciële televisie, maar de prijs was hoog, waardoor het product moeilijk te verkrijgen was en het werd gecatalogiseerd als alleen toegankelijk voor de hogere klassen.

Afbeelding 228

In het begin was televisie zwart-wit met meerdere opties in termen van de kanalen waar je van kunt genieten. Het eerste model was de Admiral 19A111, die in 1948 na de Tweede Wereldoorlog in grote hoeveelheden werd verkocht. Sindsdien is dit artikel, dankzij de toegenomen koopkracht en eenvoudige massaproductie, de sensatie van het moment geworden.

Aanvankelijk was het voor de meerderheid mogelijk om slechts één apparaat van deze technologie per huishouden te hebben, zodat gezinnen samen konden zitten, delen en plezier hebben, dus beetje bij beetje raakten ze eraan gewend om in de woonkamer van het huis naar soapseries of het leven te kijken . shows.

Televisie onderging een grote transformatie toen Guillermo González Camarena in 1951 het kleurentelevisietransmissiesysteem uitvond, de beeldkwaliteit verbeterde en texturen en achtergronden optimaliseerde met de uitvinding van een systeem dat een revolutie teweeg zou brengen in de schermtransmissie.

BAIRD, VADER VAN DE TELEVISIE

Baird werd geboren op 14 augustus 1888 als jongste van vier kinderen en zoon van de Schotse dominee. Sinds zijn jeugd wordt hij gekenmerkt door zijn passie voor techniek en wetenschap. Hij was een rusteloze en ondernemende man die vóór de uitvinding van de televisie verschillende winkels durfde te bezoeken.

Nadat hij met het eerste project aanzienlijk succes had behaald, kreeg de Schotse ingenieur een belang van £ 100.000 in zijn eigen bedrijf aangeboden, maar hij wees het af, wetende dat hij zoveel rijkdom had. Na televisie richtte hij zich op het installeren van radioapparatuur in militaire installaties en het ontwikkelen van grootbeeldtelevisies.

Hoe is het karakter van televisie veranderd?  Vóór de geschiedenis van kabel en streaming was het anders...
Hoe is het karakter van televisie veranderd? Vóór de geschiedenis van kabel en streaming was het anders…

Baird stierf aan een beroerte in Bexhill-on-Sea op 14 juni 1946.

Zeventig jaar na zijn dood wordt hij nog steeds beschouwd als een van de tien grootste wetenschappers in de Schotse geschiedenis.