Skip to content
My Blog

Vintage zakhorloges

mei 7, 2022

Kent u de mogelijkheden van zakhorloges als vintage accessoire? De vintage zakhorloges waar ik dol op ben…

Ze kunnen eenvoudig of eenvoudig lijken, maar de complexiteit van het tikkende mechanisme van de klok kan overweldigend zijn. In de afgelopen twee decennia is het scherm aan de achterkant moeilijk geworden, bijna verplicht, omdat je je hartslag kunt zien zonder de behuizing te hoeven openen.

Maar dat is slechts de helft van wat het skelethorloge toelaat, wat op dit moment mijn favoriet is van de vintage zakhorloges. Deze skeletten zijn bijna alleen kieskeurig over de innerlijke schoonheid die in de doos zit. Een bewijs van de uurwerken schoonheid van deze prachtige zakhorloges.

Hun machines worden tentoongesteld in een tentoonstelling van vakmanschap. Ze bestaan ​​alleen om ons liefhebbers van mooie uurwerken te plezieren en om hun makers het leven zuur te maken. De techniek van “botvorming” wordt al sinds de vroegste tijden in zakhorloges gebruikt, maar dat is niets nieuws.

De oorsprong ligt in de oudste zakhorloges met een skelet waarbij platen en bruggen zijn geminimaliseerd naast het ondersteunen van bewegende delen.

Vintage zakhorloges

Mijn favoriete vintage zakhorloge was jaren geleden in mijn bezit. Hij was een van degenen die pZe kunnen industrieel worden vervaardigd, maar Haute Horlogerie “elimineert” ze op de traditionele manier. Het werd met de grootste precisie en heel veel geduld met de hand gemaakt.

beste klassieke zakhorloge

Als u uw horloge nog niet hebt gevonden, vindt u het waarschijnlijk tussen de retro zakhorloges die u op internet kunt vinden. Op de site die ik u in deze brieven aanbeveel, vindt u enkele van de huidige bestsellers, dagelijks besteld en bijgewerkt. Een van hen zal je overtuigen…

Een van mijn favorieten is het Montblanc 1858 Limited Edition 100 zakhorloge, maar er zijn er meer zoals deze die ik ook aanraad.

Het Montblanc 1858 Limited Edition 100 zakhorloge maakt deel uit van de Montblanc 1858-collectie, die drie jaar geleden werd gelanceerd en herdenkt de 160e verjaardag van de Minerva-productie. Dit veelzijdige horloge is ontworpen voor bergverkenners en biedt de mogelijkheid om de tijd op vier verschillende manieren te beoordelen.

Het zakhorloge kan op een tafel worden geplaatst of worden gecombineerd met het ingebouwde kompas, dat u kunt openen door het te openen om plat te liggen als een kaart om avonturen te plannen. Het zakhorloge doet denken aan de eerste historische Minerva-polshorloges en kan dankzij de unieke sfumatobruine kalfslederen band met twee gespen worden omgevormd tot een polshorloge.

Ten slotte ligt het horloge in de hand dankzij de exclusieve bruine kalfslederen Sfumato band die bij de kast wordt geleverd. Het 60 mm zakhorloge, waarvan de kast uit meer dan 50 onderdelen bestaat, is gemaakt van titanium met een satijnen en gepolijste afwerking. Het horloge is uitgerust met het nieuwe fabricage uurwerk Montblanc MB M16.24, een handgemaakte monopusher chronograaf beweging met de iconische Minerva pijlpunt en een V-vormige chronograaf brug geïnspireerd op het Minerva monopusher chronograaf kaliber. MBM16.29.

Deze nieuwe versie heeft een unieke rode centrale wijzer bedekt met een supernovalaag die 24 uur op een unieke minutenschaal weergeeft.
Vintage zakhorloges
Vintage zakhorloges

Hoe draag je een zakhorloge?

Je kiest degene net boven je zak of die in het midden, rond de derde knoop van je vest. Het horloge bevindt zich aan de kant tegenover uw dominante hand. Dus als je rechtshandig bent, stop het horloge dan in de linkerzak. Zo is je dominante hand vrij terwijl je de tijd afleest.

Zijn zakhorloges voor iedereen betaalbaar?

Nou, net als de rest van het horloge, hangt het allemaal af van waar we het over hebben. Als we het hebben over exclusieve zakhorloges die als verzamelobjecten worden beschouwd, streven we natuurlijk naar een prijs die de meeste mensen zich niet kunnen veroorloven, maar gelukkig zijn er bedrijven die betaalbare horloges aanbieden.

Tegenwoordig kunnen we op de markt een breed scala aan zakhorloges vinden tegen echt concurrerende prijzen zonder in te boeten aan kwaliteit.

De laatste die ik kocht is een prachtig vintage Zwitsers zakhorloge, uitzonderlijk groot van formaat, in perfect werkende staat, met een zilveren metalen kast in goede staat. Op de achterkant met de beschermende machinekap is het een bijzonder horloge aangezien het vrij groot is in vergelijking met het gemiddelde zakhorloge en de bijpassende band heeft, in uitstekende staat.

De machine wordt handmatig opgewonden door de kroon. Het horloge werkt perfect, het is geserviced en aangepast door de horlogemaker en het is een horloge dat tegelijkertijd werkt. De transparant witte wijzerplaat met Rococo emaille keramische coating en zwarte Arabische cijfers gescheiden door een enkele gouden druppel vormt een elegante klassieke combinatie.

De wijzerplaat wordt beschermd door een origineel concaaf kristal en afgeschuind met mineralen. Het heeft zwarte wijzers in goede staat met een klassieke stijl en design en de wijzers zijn erg goed. Dit horloge is een meesterwerk omdat het werkt en tegelijkertijd een zeer vintage decoratie heeft en ideaal is voor vintage zakhorlogeverzamelaars. Het is een oud zakhorloge dat opvalt door zijn formaat.

Nou, je kunt je voorstellen dat je daar op straat staat, iets uit je zak haalt en ernaar kijkt. Sluit hem vervolgens met een klik en plaats hem weer terug. En buiten hangt een glinsterende ketting. Jij bent het middelpunt. En de top 1 van elegantie. Wat is er mooier dan de tijd checken op een klassiek zakhorloge?