Skip to content
My Blog

Vintage Corvette: de klassieker

mei 11, 2022

Vóór de huidige uitbraak werd de klassieke C4 Corvette beschouwd als een van de weinige meest memorabele auto’s.

En zo was het ook in de ware geschiedenis van de Amerikaanse autosport. Toen dit model echter in de jaren 80 werd gelanceerd, verraste het iedereen met zijn tijdloze stijl. Geen wonder dat miniatuurmodellen zoals de klassieke retro-legeringssimulatie Corvette op Amazon worden verkocht.

Het is groter, scherper en verrassend genoeg een van de eerste modellen met een digitale console erin. Ondanks dat alles zien veel mensen het als een zeer futuristische auto, maar je zag de Corvette C4 zeker niet op het niveau dat je op de foto’s ziet.

Het is het geesteskind van Instagram-ontwerper al3x.blend en heet C4 D3MON.

Een intentieverklaring met betrekking tot het dreigende monster lijkt uit een cyberpunkwerk te komen. En als er één ding is waardoor dit model opvalt, dan is het wel vanwege de aerodynamisch sterke widebody-kit, hoewel het 80’s-moederbord lijkt te komen van een futuristisch alternatief en een vleugje cyberpunk.

De enorme halfronde of zilveren wielen dragen alleen maar bij aan dat gevoel, terwijl aan de achterkant een aerodynamische staart naar achteren is, inclusief een groot horizontaal scherm en vier royale uitlaatopeningen en een diffusor net eronder.

Al deze kenmerken geven deze Corvette een majestueuze uitstraling, aangezien een van de auto’s ook zo laag bij de grond ligt dat hij niet eens vering lijkt te hebben. Misschien is het, zoals zoveel andere werken van deze Franse ontwerper, opnieuw ontworpen en blijft het ondanks het werk een model dat we nooit echt zullen zien.