Skip to content
My Blog

Versier je huis met kunstwerken, ideeën en tips

juli 27, 2022

393

Heb je ideeën nodig om de muren van je appartement te versieren? Ben je het zat om steeds dezelfde suggesties te zien en wil je iets anders? Vandaag breken we een speer ten gunste van kunst. We waarderen alle voordelen van het verfraaien van uw huis of studio met kunstwerken. Wij adviseren u om de juiste keuze te maken. En we raden de Untagged Art online kunstgalerie aan als een vertrouwde referentiesite. Wilt u samen met ons de mogelijkheden van hedendaagse decoratieve kunst ontdekken? Laten we beginnen!

Waarom je huis decoreren met kunstwerken?

Als je denkt dat kunstwerken alleen de ruimte van grote huizen of mega-appartementen moeten vullen, willen we dat je je hoofd reset en dat idee vergeet. Tegenwoordig is kunst binnen het bereik van alle stervelingen. We verwijzen naar hedendaagse kunst en de enorme hoeveelheid talent en creativiteit die galerijen overspoelt, zowel fysieke winkels als online portals. Er is een kunstwerk voor jou, de perfecte optie voor die zielloze muur die schreeuwt om een ​​beetje aandacht, een schilderij, een tekening en zelfs een sculptuur waarmee je je zult identificeren en je hart mee steelt. En naast liefde op het eerste gezicht zijn er nog veel meer redenen om een ​​kunstwerk in je leven en in je huis te plaatsen!

-Originaliteit

De originaliteit van een kunstwerk is onmiskenbaar, want geen twee zijn identiek. Om deze reden helpen ze om unieke omgevingen te creëren. Als je de seriële decoratie van de grote merken beu bent, biedt kunst je een originele differentiatie, een manier om omgevingen te verfraaien met een persoonlijk tintje dat je manier van zijn en je levensstijl weerspiegelt.

-Investering

Een kunstwerk kan een interessante investering in de toekomst zijn. Veel nieuwe kunstenaars hebben een groot potentieel en veel mogelijkheden om hun werk op middellange termijn te upgraden. Ook bij het investeren in hedendaagse kunst is het belangrijk om rekening te houden met het advies van experts: het kiezen van een bekende kunstenaar, zelfs als hun werken duurder zijn, betekent minder investeringsrisico.

PUNT: Verwaarloos de conservering en het onderhoud niet, want direct zonlicht op het stuk kan bijvoorbeeld aanzienlijke schade en waardevermindering veroorzaken.

-Goed voelen

Het kiezen van een kunstwerk komt overeen met een gevoel dat over het algemeen synoniem is met sereniteit en welzijn, aangezien niemand een werk koopt dat hen pijn doet of afwijzing oproept. Daarom zullen de kunstwerken in je huis je humeur helpen verbeteren.

-Ontwikkeling van creativiteit

Voor mensen met een creatieve insteek zal een kunstwerk hen aanmoedigen om hun creativiteit te ontwikkelen, een artistiek proces te starten, zich iets voor te stellen en vooral plezier te hebben. Ze zijn een uitnodiging, een stimulans of een inspiratiebron. Door je huis te decoreren met kunstwerken, kun je contact maken met je meest productieve en fantasierijke zelf.

Tips voor het toevoegen van kunstwerken aan je Tiny Apartment

Zoals we in het begin al zeiden, is decoreren met kunstwerken mogelijk, ongeacht de grootte van het huis, overweeg enkele eenvoudige tips en adviezen die we hieronder delen:

-De maat is belangrijk: Als het werk te groot is, verstikt het de ruimte, als het te klein is, wordt het verdund en onopgemerkt. De afmetingen van uw kunstwerk moeten in verhouding staan ​​tot de beschikbare ruimte om het in evenwicht te houden.

PUNT: Experts zeggen dat een schilderij tussen 60% en 75% van de muurruimte moet innemen om er harmonieus uit te zien.

PUNT:Als je een heel klein werk hebt, kun je altijd de truc gebruiken om het in een grote omtrekdoos te plaatsen, en op die manier wordt het dubbele van de grootte gesimuleerd.

-Vind de juiste plaats De ideale plek om uw kunstwerk te plaatsen is waar het er het beste uitziet, waar het alle aandacht van onze bezoekers trekt. Kunstwerken zijn geboren om bekeken en gewaardeerd te worden.

PUNT: Een andere aanbeveling als het gaat om het ophangen van schilderijen in huis, is om het midden op ooghoogte te plaatsen.

-Verlichting: Verlichting is essentieel in decoratie en nog meer wanneer je een kunstwerk présence en opwaardering wilt geven. Wees voorzichtig bij het uitlichten van een schilderij of tekening, want je moet verblinding en reflecties vermijden.

-Harmonie: Dit is vooral belangrijk bij het integreren van je stuk in een ruimte als geheel, want als het niet aansluit bij de rest van de elementen in plaats van te harmoniseren, kan het een stijl volledig verpesten. Het is niet eenvoudig om een ​​werk te integreren met alle meubels en objecten in een huis, daarom is het ideaal dat u voor de aankoop de tinten van uw muren, meubels, decoratieve accessoires, enz. analyseert en de mogelijke kleurbereiken kiest.

PUNT: sluit composities niet uit, je kunt er hetzelfde effect mee bereiken als met een enkel stuk. Ze kunnen ook een “galerij”-gevoel aan uw huis toevoegen.

Waar hedendaagse kunstwerken kopen?

Zoals we aan het begin van ons artikel aangaven, betekende internet de “democratisering van kunst”, de komst op alle niveaus en in alle klassen, in die mate dat het kopen van kunst tegenwoordig niet langer “elitair” is en voor iedereen toegankelijk is , op alle budgetten . in de Ongeletterde Kunst U ontdekt er een strenge selectie van hedendaagse kunstwerken uit alle disciplines en adviseert u vrijblijvend en gepersonaliseerd volgens uw noden en budget. We nodigen u uit om hun voorstellen uit de eerste hand te ontdekken.