Skip to content
My Blog

Verhuis naar een retro vintage appartement

mei 9, 2022

In eerste instantie lijkt alles op iets uit een sprookje, maar verhuizen naar een retro-vintage appartement heeft zijn eigenaardigheden…

Allereerst moet je het perfecte verhuisbedrijf vinden, het personeel is overal behulpzaam, ze zijn vriendelijk en wanneer het idee van verhuizen je hoofd begon te borrelen, je hebt een geweldige prijs en budget. Alles moet goed gaan want je hebt het transport- en verhuisbedrijf van Josval om het voor je te regelen Verwijdering van al deze meubels en vintage objecten Je wordt onderdeel van het nieuwe retro appartement.

Maar net als je denkt dat het moeilijkste deel van het verhuizen voorbij is, vind je alle dozen al in je nieuwe huis en moet je er iets aan doen. Je bent moe maar ook gemotiveerd om de vele gaten in je nieuwe woning op te vullen en vooral sta je te popelen om deze nieuwe fase buiten je vorige comfortzone te beginnen.

Hoewel planken vullen leuk kan zijn, hebben mensen soms gemengde gevoelens over verhuizen. Het werk van de lokale Josval-verhuizers was onberispelijk, maar nu is het aan jou om te decoreren in de retrostijl waar je van houdt en van dit nieuwe huis je thuis te maken.

De waarheid is dat het iets is waar de meesten van ons van tijd tot tijd mee te maken hebben. Hetzelfde overweeg een stap te zetten maakt ons lui Hoewel het saai kan zijn om alles in koffers en dozen in te pakken om van huis naar huis te gaan, kan het nooit kwaad omdat we altijd dingen weggooien die we niet nodig hebben en gewoon wat ruimte innemen.

Een tip van Mudanzas Josval is om de kleding min of meer gemakkelijk in een koffer te ordenen, alsof je op reis bent. En voor andere dingen, vooral boeken en zware en breekbare spullen, gebruiken we speciale dozen, die heel voorzichtig zijn omdat er altijd veel kans is dat er iets kapot gaat.

Verhuis naar een retro vintage appartement
Verhuis naar een retro vintage appartement

Daarom moeten we goed nadenken over de dozen die we gebruiken om ons werk te vergemakkelijken. Dozen hoeven niet duur te zijn, er zijn zeer handige goedkope dozen die in veel verschillende maten verkrijgbaar zijn, zodat we degene kunnen kiezen die het beste bij onze behoeften past.

We moeten altijd in gedachten houden dat we de zwaarste dingen in dozen moeten doen die niet klein of heel groot zijn, omdat er niemand anders is om ze op te tillen. Als je alles in dozen stopt, vind je dingen die je niet weet of niet hebt, en het roept duizenden herinneringen op.

Verhuis naar een retro vintage appartement
Verhuis naar een retro vintage appartement

Het ergste is dat we tijdens het inpakken nooit vinden wat we zoeken en niet weten waar we het moeten neerzetten. Daarom is het belangrijk dat we de inhoud van de dozen opschrijven, dat we weten welke we eerst moeten openen en welke weken dicht moeten blijven, zodat ze een soort decoratie worden voor ons nieuwe huis.

We kunnen de noppenfolie nooit vergeten, zodat de breekbare dingen in de dozen niet verpletterd worden en we hebben spijt als er iets kapot gaat.

Futuristische decoratie in retrostijl

De stijl Retro is al een klassieke decoratie, maar als je futuristische elementen combineert met een vintage look, wordt de stijl retro-futuristisch, zoals in een kamer met afbeeldingen van Star Wars. Kinderen houden van deze omgevingen en sommige volwassenen ook. De waarheid is dat deze vintage woonaccessoires karakter hebben en eigenzinnige, unieke stukken creëren die ideaal zijn voor sci-fi-liefhebbers.

Deze stijl kan worden gecreëerd met behulp van retro decor met futuristische elementen in een antieke look, ook wel gothic of sci-fi decorstijlen genoemd. Een ander alternatief voor decoreren in een retro-futuristische stijl is het combineren van moderne elementen zoals computers, thuisbioscoopapparatuur en andere technische gadgets.

Maar het gaat niet alleen om het toevoegen van sci-fi-elementen aan een retrosfeer. Een klassieke decoratie met oude accessoires met futuristische technische elementen uit die tijd wordt ook als retrofuturistisch beschouwd. In het interieurontwerp heeft retrostijl verschillende betekenissen en omvat stijlen van de jaren 1950 tot heden. Je hoeft er niet één te houden, antieke meubels kunnen als detail in bijna elk interieur worden verwerkt, een vleugje 70’s print of een hoogpolig vloerkleed kan elk huis tot leven brengen.

In de jaren 70 verspreidden de jongste en meest actieve mensen op elke mogelijke manier vrede, liefde en vrijheid. Versier met prints, tweedehands meubels of een vondst op een vintage markt om je budget onder controle te houden. Retro interieurontwerp is vaak leuk, met gedurfde kleuren en gedurfde patronen. Een van de beste manieren om de retrostijl in je ruimte vast te leggen, is door kleuren te kiezen zoals avocadogroen, de meest populaire retro-optie, gevolgd door mosterdgeel en combinaties van bruin, wit, zwart, oranje en rood. Paars en roze kunnen ook geweldige bondgenoten zijn voor je decoratie in retrostijl.

Behang, sierkussens en tapijten worden vaak gebruikt. Voor de bank is het beter om een ​​enkele kleur te kiezen en de decoset af te maken met veelkleurige kussens.

Als het op verlichting aankomt, of je nu van een metalen booglamp voor de woonkamer houdt of van een met metaal gecoate schans, verlichting in retrostijl speelt een grote rol in het interieurontwerp.

Dat Tijdloze stijl haal je in huis met meubelcollecties in art-decostijl. DGeheimzinnig en minimalistisch, de buitenkant van een retro appartement geeft geen idee wat je van binnen kunt verwachten. Maar zodra je door de voordeur stapt, begint de vintage reis tussen gebogen muren, pasteltinten en zorgvuldig uitgekozen vintage meubels.

De art-deco-sfeer begint en neemt je mee naar de meest glamoureuze decennia van design. Deze stijl Het breidt zich ook uit naar andere gebieden dan persoonlijke accessoires, wat niet verwonderlijk is gezien de verscheidenheid aan omgevingen waarin het kan worden toegepast.