Skip to content
My Blog

SCHEPEN IN DE RUIMTE, DES + RETRO

mei 7, 2022

SCHEPEN IN DE RUIMTE DU + RETRO

de slaaf ik

Voor de analfabeet, slaaf, zie ik er misschien uit als een gigantische presse-papier, of veel drijvend afval, een feit waar Boba Fett geen gebruik van maakt in The Empire Strikes Back. De Slave I is een ruimteschip van de Firespray-klasse. Ze was oorspronkelijk een patrouille- en escorteschip van de Old Republic. Maar een van deze schepen “kwam in handen van Jango Fett, die het aanpaste aan zijn doeleinden. Je weet wel, een beetje blik en wat verf van een intergalactisch autokerkhof en wat ducttape en je krijgt een heel cool afvallig schip.

DINGEN: SCHEPEN IN DE RUIMTE

Slavische I

Lambda-klasse Imperial Shuttle

Zoals in elk leger, hebben troepen en persoonlijkheden unieke transportmiddelen nodig. Het Galactische Rijk wist dat ze een soort shuttle nodig hadden die elegantie en soberheid zou combineren. De Lambda-klasse T-4a shuttle voldeed aan deze normen en werd zelfs door keizer Palpatine meerdere malen gebruikt als zijn “bedrijfswagen”. Helaas voor het rijk gebruiken de rebellen deze transporten ook snel om Endor te infiltreren aan boord van de shuttle Tydirium.

GEHEIM
GEHEIM

Lambda-shuttle

Y-wing jachtbommenwerper

Als vuurkracht een must is, maakt de Rebel Coalition gebruik van krachtige BTL Y-wing jachtbommenwerpers. De protontorpedo-lanceerinrichtingen kunnen de meeste vijandelijke installaties uitschakelen, terwijl de met een ionenkanon bewapende geschutskoepel de meeste vijandelijke schepen tijdelijk kan uitschakelen. Het Coalition Gold Squadron zag veel veldslagen aan boord van deze veelzijdige jachtbommenwerpers, hoewel ze ook leden en stierven aan boord.

Het zijn schepen die, hoe futuristisch ze ook zijn, ons nu gedateerd lijken omdat we ze al sinds onze kinderjaren hebben gezien. Maar we houden van ze, net als die auto’s die een maand en een maand nodig hebben om je autokerkhof te bezoeken om onderdelen te vinden en toch maanden van nuttige levensduur hebben die lang geleden geprogrammeerd zijn om verouderd te zijn…

SCHEPEN IN DE RUIMTE8

De hoofdstad van het eerste land dat de ruimte bereikte – Moskou

Hoe ga je daar zijn en niet het Museum of Astronautics bezoeken? Je zou geen vergeving van God hebben. De tentoonstelling bevindt zich net onder het Monument voor de Veroveraars van de Ruimte en bevat alle soorten ruimtepakken (inclusief honden), auto’s en scheepscapsules. Als je echt verliefd bent op het universum, krijg je de kans om je een echte kosmonaut te voelen, een ruimteschip te besturen en aan te meren bij het internationale ruimtestation dankzij een simulator in je handen.

Een ander museum gewijd aan de verovering van de ruimte bevindt zich op slechts een steenworp afstand in het Universum-paviljoen van het expositiecentrum VDNKh. Daarin kunnen we, naast modellen van ruimtevaartuigen en kosmodromen, schepen zoals de Su-35 of de MiG-29 zien en zelfs in simulatoren vliegen. Om onze honger te stillen, kunnen we ‘ruimtevoedsel’ kopen, hetzelfde voedsel dat door kosmonauten in de ruimte wordt geconsumeerd.

SCHEPEN IN DE RUIMTE7

In de buurt van VDNKh is het hoogste bouwwerk, niet alleen in Rusland, maar in heel Europa – de Ostankino-telecommunicatietoren. Vanaf het driehonderd zevenendertig meter hoge observatiedek hebben we voor onze ogen een ongelooflijk panoramisch uitzicht over de megalopolis van de stad Moskou en haar omgeving.

SCHEPEN IN DE RUIMTE DU + RETRO

Kennedy Space Center (VS)

Met een beetje geluk valt een bezoek aan het Kennedy Space Center, het ruimtepretpark in Cape Canaveral (Florida, VS), samen met een raketlancering. Je ziet astronautenpakken, originele onderdelen van de ruimterace en schepen zoals de Atlantis-shuttle of een van de Saturn V-raketten uit het Apollo-programma.

Het vinden van verwaarloosde schepen en ander ruimteafval in een baan om de aarde is een technische uitdaging. Ze vinden op de maan is des te moeilijker omdat optische telescopen moeite hebben om kleine objecten op te pikken, die in het niet vallen bij de helderheid van onze satelliet. In één zo’n geval is NASA erin geslaagd een nieuwe toepassing van interplanetaire radar op de grond te maken, en er is hoop dat deze technologie kan helpen bij het plannen van toekomstige missies naar de maan.

Hoewel deze interplanetaire radar eerder was gebruikt om kleine asteroïden op miljoenen kilometers afstand waar te nemen, wisten wetenschappers niet of het mogelijk zou zijn om kleine objecten op afstanden zoals de maan af te beelden. Chandrayaan-1 is de ideale proefpersoon geworden om deze mogelijkheid te verifiëren.

SCHEPEN IN DE RUIMTE5

Hoewel ze allemaal op microgolven zijn gebaseerd, zijn niet alle radarzenders hetzelfde. Een politieradar heeft vaak een bereik van één tot vijf kilometer, terwijl een luchtverkeersleidingstoren tot honderd kilometer reikt. Om een ​​ruimtevaartuig op tweehonderdtachtig mijl afstand te lokaliseren, gebruikte het JPL-team een ​​antenne van zeventig meter in het Goldstone Deep Space Communication Complex van NASA in Californië. Hiermee stuurden ze een sterke straal microgolven naar de maan, die terugkaatste en weer werd opgepikt door de Green Bank Telescope in West Virginia.

Het circuleert al sinds ongeveer 207 op internet en veel mensen dachten dat het een grap was en de panoramische foto AS15-P-9625 zou het bestaan ​​van het ruimtevaartuig kunnen bewijzen. Het bestaan ​​van dit ruimtevaartuig is gehuld in mysterie en er wordt beweerd dat er “geclassificeerde NASA-ruimtemissies” naar de maan met de hoogste prioriteit zijn geweest. Het mysterie gaat verder met de getuigenis van William Rutledge.

SCHEPEN IN DE RUIMTE4

Dat De heer William Rutledge zegt dat hij in de jaren zeventig op een NASA-missie was. Rutledge beweert te hebben gewerkt aan ten minste twee maanmissies, waaronder Apollo Nineteen en Apollo Twenty. Beide missies waren volgens Rutledge “geheime gezamenlijke ruimtemissies” die voortkwamen uit samenwerking tussen de regeringen van de VS en de Sovjet-Unie. Ze verschijnen niet op NASA-missielijsten, en als ze dat wel doen, dan is dat niet voor niets.

SCHEPEN IN DE RUIMTE DU + RETRO

GEHEIME SCHEPEN PER GROEP

Videobloggers Exploring the Unbeaten Path deelden een video van hun ontdekking via hun YouTube-account. Ze plaatsten ook foto’s op Instagram. De afbeeldingen tonen een groot ruimtevaartuig dat in een hangar is opgeslagen. De veerboten raken door de jaren heen beschadigd zonder enig onderhoud

SCHEPEN IN DE RUIMTE2

Volgens informatie van het Sipse-portaal zijn dit ruimtevaartuigen die door de Sovjet-Unie zijn gebouwd voor de bouw Buran-programma. Dit project had tot doel de eerste herbruikbare shuttle in de USSR te maken. Het uiteenvallen van het Sovjetschip leidde er echter toe dat Rusland het programma in 1993 opschortte na een enkele onbemande missie.

Het ruimtestation, of cosmodrome, dat de videobloggers binnengingen, bevindt zich in Kazachstan, een land ten zuiden van Rusland dat vroeger deel uitmaakte van de Sovjet-Unie. Het Russische Baikonoer-ruimtecentrum werd in 1955 geopend en is het grootste en oudste ter wereld. Tegenwoordig is het de enige plaats van waaruit ruimtevaartuigen worden gelanceerd op weg naar het internationale ruimtestation.