Skip to content
My Blog

Plafondlampen voor moderne woonkamer

augustus 5, 2022

220

Plafondlampen Ja, je leest het goed, vandaag wijden we onze artikelen aan plafondlampen, die hoewel ze net zo gewoon zijn als hanglampen, vrijwel vergeten worden door website-editors en decoratietijdschriften omdat ze niet zo opzichtig zijn? en spectaculair? Welnu, weet dat er veel gelegenheden zijn waarin de keuze voor een plafondlamp veel succesvoller zal zijn. Vandaag beginnen we bij het begin door te bekijken wat een plafondlamp is, de voor- en nadelen te ontdekken van het hebben van plafondlampen in uw huis en uiteindelijk de beste plafondlampen voor moderne woonkamers aan te bieden, sommige modellen die u sprakeloos zullen maken vanwege de omgeving de plafonds zijn erg breed en bieden ook leuke designverrassingen. Doe met ons mee!

Wat zijn plafondtegels?

Plafondlampen onderscheiden zich van “hangende” lampen doordat ze aan het plafond “gelijmd” zijn. De meeste plafondlampen verbergen het licht binnenin, deze functie creëert een diffusoreffect dat elke kamer een gelijkmatig omgevingslicht geeft.

Voordelen van dekens

Voordat u besluit plafondlampen in uw huis te gebruiken, moet u hun belangrijkste voordelen kennen:

-Ideaal voor lage plafonds

Een van de belangrijkste voordelen van plafondtegels is hun kleine formaat en compacte esthetiek. Om deze reden zijn ze ideaal voor woningen met lage plafonds of zeer kleine ruimtes. De perfecte keuze voor mini-appartementen, kleine appartementen, studio’s, enz.

– Creëert een gevoel van ruimte

In tegenstelling tot hun compacte esthetiek, helpen plafondlampen een gevoel van ruimte te creëren, ruimte vrij te maken van objecten, een perceptie van eenvoud te creëren en ruimtes visueel te vergroten. Een plafondlamp kan volledig in het plafond worden geïntegreerd, zodat het alleen de functie heeft om te verlichten zonder te markeren of te verzadigen.

Houten plafondlamp

-Aanbevolen voor badkamers en keukens

Aangezien badkamers en keukens de kleinste kamers in huis zijn, zijn plafondlampen het meest aanbevolen type verlichting. Bovendien mogen we niet vergeten dat ze beschermd zijn tegen vocht, vuil, vet, enz. De meest gevraagde modellen in deze kamers zijn de LED-plafondlampen, die functionaliteit en een laag verbruik combineren.

– Opnieuw uitgevonden ontwerp

Vandaag heeft de sector plafondverlichting een grote revolutie doorgemaakt, met opnieuw uitgevonden ontwerpen en vele soorten beschikbaar: plafondlampen met LED-licht, met ventilator, met dimbaar licht, plafondlampen met Bluetooth, plafondlampen met bewegingssensor, enz. Er is een plafondverlichting licht voor elke behoefte, alle smaken, alle soorten omgevingen en trends, en het kost u niets om uw perfecte plafondlamp te vinden.

Moderne plafondlamp

Nadelen van dekens

Als je ons regelmatig leest, weet je al dat wanneer we het hebben over de voordelen van een product, een element of een trend, we ook commentaar geven op de nadelen, omdat we het leuk vinden dat je met Criteria alle informatie hebt om een ​​beslissing te laten kloppen . Wat betreft de aanschaf en plaatsing van plafondtegels kunnen we de volgende nadelen noemen:

-Minder variatie

Een van de weinige nadelen van plafondlampen is dat hoewel ze veel geëvolueerd zijn, hun bereik nog steeds aanzienlijk kleiner is dan dat van hanglampen, waardoor we minder opties hebben bij het kiezen. Zodra je de winkel binnenstapt of een online shop bezoekt, zul je merken dat de lampenafdeling eindeloos is en de plafondlampen veel kleiner.

-Minder esthetische impact

Als je opvallende verlichting wilt, een opvallend element dat in het middelpunt van de belangstelling staat, dan is de plafondlamp zeker niets voor jou, want die blijft veel onopgemerkt dan een lamp.

Minimalistische plafondlamp

Plafondlampen voor moderne woonkamer

Zoals in het begin vermeld, heeft de wereld van plafondlampen een ware revolutie doorgemaakt die ons veel aantrekkelijke alternatieven biedt. Onder de meest populaire modellen voor het verlichten van een moderne woonkamer, benadrukken we de volgende lijnen:

-Plafondlampen met een natuurlijke Slow-stijl: gemaakt van hout, raffia, mesh, riet, rotan of natuurlijke vezels.

– Minimalistische plafondlampen: moderne esthetiek, geometrische of ronde vormen en zeer originele ontwerpen.

-Surface LED plafondlampen: aanbevolen voor keukens en badkamers en kortom voor alle kamers die een goede hoeveelheid homogeen licht nodig hebben. Een ander voordeel van LED-plafondopbouwlampen is dat je geen gaten in het plafond of plafond hoeft te boren en dat hun energieverbruik erg laag is (een detail dat de laatste tijd erg gewaardeerd wordt door de gestegen verlichtingskosten).

– Plafondventilatoren: het nieuwste om je huis in te richten en op te frissen. Het is de perfecte combinatie tussen een plafondlamp en een plafondventilator, maar met een zeer strakke lijn (geen bladen).

Vind je onze suggesties voor plafondlampen voor de woonkamer leuk? We horen graag uw mening.

Bedankt voor het lezen van ons!