Skip to content
My Blog

Meer dan een geschiedenis van angst en depressie

mei 10, 2022

Wat leren de geschiedenis en verhalen ons over hoe om te gaan met de angst die het thuiswerken met zich meebrengt? Meer dan een verhaal over angst en depressie…

Hoe ga je om met werkangst thuis? Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat je in routine vervalt, en dat is het belangrijkste. Een daarvan is het gebruik van Cannabidiol, of CBD, een relatief nieuw bestanddeel van de cannabis sativa plant. Het is farmacologisch veelzijdig en heeft onlangs onze aandacht getrokken vanwege zijn krachtige anxiolytische effecten ondanks zijn unieke niet-psychoactieve aard. Weten hoe je voor een wietplant moet zorgen, kan je helpen bij angstgevoelens… Maar dat is nog maar het begin. Laten we eens kijken naar enkele verhalen over angst en depressie en kijken welk advies we uit deze en andere ervaringen kunnen halen.

Meer dan een geschiedenis van angst en depressie

Angst bestrijden: het antwoord van de psychologie

Psychologen, als wetenschappelijk nauwkeurige professionals, experts op het gebied van emotionele gezondheid en bedreven in veel technieken voor emotioneel management, weten natuurlijk hoe ze angst moeten bestrijden. De effectiviteit van de technieken die ze in de psychologie gebruiken, is bewezen, en psychologen kiezen tussen een repertoire van hulpmiddelen dat het beste werkt voor elke persoon, wanneer en hoe ze ze moeten gebruiken.

Sommige zijn complex en vereisen een goed uitgevoerde professionele training, evenals motivatie en doorzettingsvermogen om resultaten te bereiken. Andere zijn gemakkelijk te gebruiken, maar ze zijn allemaal onfeilbaar als ze worden ingekaderd in het kader van een passende psychologische interventie.

Angst heeft 3 kanalen

  • Cognitief-emotioneel, wat we denken en voelen: verwachtingen, zorgen, angsten, onzekerheden, negatieve gevoelens over onszelf, etc.
  • Mentaal: wat we voelen in ons lichaam, fysieke manifestaties: zweten, trillen, maag. problemen, beklemd gevoel op de borst, duizeligheid, enz.
  • Gedrag en onze reacties: nagelbijten, te veel eten, roken, situaties vermijden, etc.

Angst heeft 3 kenmerkende uitingen: cognitief-emotioneel, fysiologisch en gedragsmatig.

Meer dan een geschiedenis van angst en depressie
Meer dan een geschiedenis van angst en depressie

Om angst goed te beheersen, hebben we verschillende technieken die op elk van deze manieren werken om angst te creëren en uit te drukken.

Enkele technieken om angst te bestrijden

Cognitieve technieken zoals zelflerende technieken en cognitieve herstructurering beïnvloeden ideeën. de tFysiologische technieken, zoals Jacobson’s progressieve spierontspanningstraining en middenrifademhaling, verminderen de fysiologische activiteit van ons lichaam. En er is ook tTechnieken die op gedragsniveau werken, zoals B. exposure-technieken of sociale vaardigheidstraining.

Meer dan een geschiedenis van angst en depressie
Meer dan een geschiedenis van angst en depressie

De strijd tegen angst door de geschiedenis heen en andere ongemakkelijke emotionele toestanden is gegaan door kennis en beheersing van technieken.

MARIHUANA HELPT, MAAR HET IS NIET DE ENIGE

Cannabis kan sommige mensen met angst helpen, maar het mag niet worden misbruikt of verslaafd; hoewel het deel kan uitmaken van een grotere holistische benadering. Voeding, meditatie, therapie, beweging en communicatie spelen een zeer belangrijke rol in deze strategie. Balans is de sleutel.

Wat zijn enkele goede tips om thuis met werkangst om te gaan?

Identificeer de bron van angst op het werk, ofOrganiseer je werkdageen planning definiëren. doen ensporten, focus op jezelfje eigen doelen.

Schermafbeelding 1707

ROBBIE WILLIAMS’ ANGST – HET SENSATIONELE VERHAAL

Toen Robbie Williams de tekst van Feel schreef, worstelde hij met een depressie: hij zat op een dieptepunt. Hij wilde de teksten niet schrijven, maar hij schreef ze omdat het moest. Guy Chambers, die hem hielp met het nummer, en Williams zelf zeiden dat het resultaat een prachtig nummer was dat recht uit het hart komt en laat zien wat iemand wil in het leven. Een persoon die niet zeker is van zijn plaats in de wereld.

Acht weken na het betreden van de hitparade bereikte Feel nummer één en werd daarmee het tweede en laatste nummer van Robbie Williams. Hij wilde laten zien dat hij de beste was in wat hij deed, muziek. Hij deed mee en won. Zijn contract bevatte een aantal clausules, zoals het overdragen van creatieve artistieke controle van de kunstenaar en de verplichting om deze op de Amerikaanse markt te promoten.

Robbie Williams bracht een jaar door in verschillende Londense studio’s, voornamelijk in Los Angeles, om Escapology op te nemen, een album dat een nieuw tijdperk markeerde voor Williams naarmate hij actiever betrokken raakte bij de ontwikkeling ervan, wat suggereert dat zijn zelfvertrouwen groeide. Robbie wilde dat Guy exclusief voor hem zou werken, maar hij weigerde.

Hiermee kwam een ​​einde aan een van de commercieel meest succesvolle samenwerkingen van het decennium.

LDe versie van Feel die in Escapology verschijnt, is eigenlijk een demo. Toen Williams en Chambers aan het album begonnen te werken en opnieuw probeerden zang op te nemen, was Robbie niet tevreden met het resultaat, dus besloten ze de demoversie te gebruiken.

‘Zonder jou’

Avicii voerde “Without You” uit om een ​​klassiek nummer uit het hart te componeren. Aanvankelijk waren er maar weinig kunstenaars die dit gevoel vreugdevol konden adresseren, maar Bergling verwees opnieuw naar de spoken die ermee gepaard gaan en de eenzaamheid bij problemen.

“Ik moet leren lief te hebben zonder jou, ik moet mijn kruis dragen zonder jou”, zingt hij.

Met verwijzingen naar vernietiging vindt de muzikant een oplossing voor zijn trauma. Ik vernietig deze stad zonder jou. Ik ga, Bonnie en Clyde, zonder jou”, zegt hij, verwijzend naar de criminelen uit de jaren twintig die samen stierven onder politiekogels en een icoon van romantiek werden.

Het verhaal van zwemmer Michael Phelps

Hij was de Olympische atleet met de hoogste medaille in de geschiedenis tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Kennedy Forum in Chicago, een belangenorganisatie die zich inzet voor bewustwording van geestelijke gezondheidsproblemen.

Na elke Olympische Spelen viel hij in een vreselijke depressie. Hij bekende dit aan David Alexrod, een ervaren CNN-analist met wie hij sprak over angst, depressie en zelfmoord. Op de vraag van zijn gastheer waarom hij kampioen zou moeten worden, antwoordde Phelps, 32, die 28 medailles heeft: “Ik denk dat dit deel vrij eenvoudig is, het gaat over hard werken, toewijding en niet opgeven.”

Hij won zes gouden medailles in die games en twee bronzen medailles, wat gelijk staat aan een van de evenementen waaraan hij deelnam. Toen belandde hij in zijn eerste depressie. Phelps overwon de crisis en bereikte uiteindelijk de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.