Skip to content
My Blog

Hoe versier je een terras met planten en bloemen?

augustus 3, 2022

311

De beste optie wat dat betreft De aankleding van een terras bestaat uit planten en bloemen, omdat de natuurlijke omgeving die ze creëren niet kan worden nagebootst met een andere plug-in. Het is waar dat planten, net als bloemen, meer werk en toewijding vergen, maar het is ook waar dat als je ze verstandig en met een beetje zorg kiest, je terras jaloers zal zijn op het gebouw of de buurt! Vandaag wijden we ons artikel aan Hoe versier je een terras met planten en bloemen? Bekijk de aspecten waarmee u rekening moet houden bij het kopen en bied de variëteiten aan die we het leukst vinden. Ook leggen we de eerste dag uit hoe je deze planten en bloemen bewaart. En neem bij twijfel contact op met de experts in onze vertrouwde winkel Bloemenwinkel in Sevilla Green ThumbZe adviseren ons altijd over de ideale rassen voor onze behoeften en ruimte.

Kom je samen met ons alle sleutels tot buitenplanten en bloemen ontdekken? Laten we beginnen!

Welke planten voor op het terras?

bij de verkiezing welke planten op het terras en klop! We moeten verschillende aspecten evalueren die we hieronder uitleggen.

zon of schaduw

Eerst moeten we duidelijk zijn of onze planten in de zon, half zon of schaduw zullen staan.

Planten die vele uren in de zon staan, zijn veerkrachtiger. Als uw terras op het zuiden is gericht, krijgt het vele uren zon per dag, dus u heeft een variëteit met een hoge blootstelling nodig zoals deze bamboe, die niet alleen zeer decoratief is, maar ook perfect voor het scheiden van kamers, het creëren van privacy en kan worden gekweekt in potten of plantenbakken. Wist je dat deze plant trendy is?

Pinterest
Pinterest

Hoe zorg je voor bamboe?: Deze potplant heeft veel water nodig, dus je moet je bamboe drie tot vijf keer per week water geven, afhankelijk van het klimaat in je omgeving en het soort bamboe dat je koopt. Het is erg belangrijk om de grond vochtig maar niet drassig te houden, omdat stilstaand water in je pot de plant kan beschadigen. In de zomer is het aan te raden om met water te besproeien zodat het beter hittebestendig is.

plantgrootte

We kopen vaak een plant voor ons terras zonder ons zorgen te maken over de grootte wanneer deze zal groeien en we zijn erg verrast als we ontdekken dat onze zaailing is uitgegroeid tot een struik die veel ruimte in beslag neemt. Schat de afmetingen van de plant voordat u hem mee naar huis neemt. Houd er rekening mee dat elke soort groeit naarmate de ruimte groter wordt, omdat leven in een pot niet hetzelfde is als leven in een pot of direct op de grond.

Als je op zoek bent naar een middelgrote/grote plant (afhankelijk van de soort) met een sterke esthetische kracht, dan is onze favoriet ongetwijfeld deze paradijsvogel. Deze variëteit kan niet goddelijker zijn, ideaal om een ​​hoek van je terras charmant te decoreren. En ik zal je niet vertellen wanneer hij bloeit, zijn bloemen zijn het meest exotisch en origineel (en ze geven de plant zijn naam omdat hij eruitziet als een vogelkop).

Pinterest
Pinterest

Hoe zorg je voor de paradijsvogel?: Deze planten komen uit tropische, subtropische en mediterrane klimaten, dus hun blootstelling aan de zon is erg hoog. Wortels hebben ruimte nodig, dus hun ideale standplaats is in een grote pot, bloembak of tuin. Zijn matige watergift en, net als bamboe, is het handig om te sproeien. Het is ook raadzaam om de bladeren van tijd tot tijd te bestuiven om de fotosynthese te stimuleren.

Zorg

Als je geen tijd hebt of een van die mensen bent die wordt afgewezen voor planten, maak je geen zorgen, want er zijn ook onderhoudsarme soorten die een vleugje groen aan je terras zullen geven. Hier is de meest populaire optie, de cactus.

Cactussen, en in het algemeen alle vetplanten, zijn planten die bestand zijn tegen extreme droogte en temperaturen, dus ze zijn de ideale optie als we weinig tijd hebben. Er zijn veel soorten die perfect zijn voor uw terras, zowel voor het kweken in containers als in de volle grond, en bovendien kunt u de maat kiezen die het beste past bij de beschikbare ruimte.

Pinterest
Pinterest

Hoe zorg je voor cactussen: De verzorging is heel eenvoudig en bestaat uit een of twee keer per week water geven, waarbij je altijd controleert of er geen water meer in de pot zit. Spuit niet op het oppervlak, maar giet het water gewoon op de grond of het substraat. Afhankelijk van het ras hebben ze meer of minder direct zonlicht nodig.

Buiten bloeiende planten

Maar wil je naast planten ook kleur en bloemengenot, dan bieden wij je leuke suggesties voor bloeiende buitenplanten voor op je terras.

jasmijn

Jasmine is two for one, een variëteit die ons niet alleen de esthetische toets van bloemen geeft, maar ook haar unieke geur geeft. Het is een klimmer maar NIET invasief, het kan in potten worden gekweekt en het aroma is muggenafstotend.

Pinterest

Hoe zorg je voor jasmijn?: Jasmijn heeft veel water nodig, dus het moet om de 2-3 dagen worden bewaterd, afhankelijk van het weer, maar zorg ervoor dat er geen wateroverlast is. Het is een soort die veel licht en zon nodig heeft om te gedijen en die gericht moet worden om de gewenste gebieden te bedekken. Voor de rest hoef je alleen maar van de lente tot de herfst te genieten van de prachtige bloemen.

Bougainvillea

De bougainvillea heeft bloemen met een extra kleuraccent, een perfecte klimmer om een ​​muur van je terras te versieren of de pergola die een groot formaat kan bereiken. Een ander pluspunt is dat ze ook bloeien van de lente tot de herfst, dus precies wanneer we genieten van onze buitenfaciliteiten.

Pinterest

Hoe zorg je voor bougainvillea?: Bougainvillea moet één keer per week water krijgen als ze in de volle grond wordt geplant, of twee keer per week als je bougainvillea in een pot staat. Je moet proberen de bladeren niet nat te maken en het water uitsluitend aan de wortels te geven. Ze heeft veel licht nodig voordat haar toppen deze prachtige kleur kunnen aannemen. Wist je trouwens dat roze bougainvillea-bloesems eigenlijk geen bloemen zijn? Dit zijn de bladeren die de bloem omringen en beschermen (een klein bosje witte bloemen aan de binnenkant)

Er zijn veel manieren om een ​​terras met planten te decoreren, we hebben degene geselecteerd die we het leukst vinden en die in onze herinneringen zullen blijven en ons terug zullen brengen naar speciale momenten. Heb je een favoriete plant? Dan is het zeker de juiste keuze voor het inrichten van uw terras en horen wij ook graag uw mening. Schrijf ons en vertel ons wat jouw “Plantonische” liefde is

Bedankt voor het lezen van ons!