Skip to content
My Blog

Hoe maak je een mobiele airconditioner schoon?

augustus 18, 2022

602

Als u een airconditioner bezit, weet u zeker dat dit apparaten zijn die gevoelig zijn voor enorme ophopingen van vuil. Dit betekent continu werken onder luchtfotografie Bewaar stof en alle soorten allergene deeltjes binnen zonder uit te sluiten schimmel groei als het onderhoud niet met de vereiste regelmaat wordt uitgevoerd.

Dat draagbare airconditioners tot moet regelmatig worden schoongemaakt, zowel om de levensduur te verlengen als om de kwaliteit van de binnenlucht niet te veranderen. Wil je weten hoe je een draagbare airconditioner schoonmaakt? In dit artikel leggen we het stap voor stap uit en geven we je andere handige tips voor het gebruik en onderhoud van deze apparaten.

Waarom de mobiele airco regelmatig schoonmaken?

Er zijn twee grote redenen. De eerste is verbonden met levensduur van de apparatuur, omdat de opeenhoping van vuil binnenin de efficiëntie van de airconditioner beïnvloedt, waardoor er meer werk nodig is om de door u ingestelde temperatuur te behouden. Elk element dat de vrije doorgang van lucht belemmert, genereert een Effecten op het systeem en de werking ervan.

Deze reden wordt ook geassocieerd met besparingen, aangezien het gaat om: Minder reparatie- en onderhoudskosten. Het wordt ook geassocieerd met energie-efficiëntie, aangezien een airconditioner die te veel werkt, ook meer elektriciteit verbruikt dan nodig is, wat van invloed is op de maandelijkse rekening.

Ten tweede is er gezondheid. Het feit dat de filters niet worden schoongemaakt en ermee verzadigd zijn Stof, pollen, mijten en zelfs micro-organismen luchtkwaliteit verslechteren komt van de airconditioning. Dit kan allergieën, droge slijmvliezen en andere ademhalingsproblemen veroorzaken.

Aanbevolen frequentie voor het reinigen van dit apparaat

Hier zijn veel meningen over, maar je moet garanderen ten minste één jaarlijkse algemene schoonmaakhij; Het ideaal is om dit om de paar maanden te doen Filterreiniging moet maandelijks worden gedaan.

Wacht niet tot de computer tekenen vertoont dat deze moet worden schoongemaakt, zoals: Geen gesis, slechte geuren of verslechtering van de normale functie meer. Tegen de tijd dat dit punt wordt bereikt, heeft de vuilophoping al een hoogtepunt bereikt.

Hoe maak ik een draagbare airconditioner schoon?

Sommige onderdelen zijn heel eenvoudig zelf te reinigen en te onderhouden, zoals: Dat Filters, ventilatoren, buitenmantel en spoelen. Als u een absolute reiniging wilt, kunt u dit natuurlijk het beste overlaten aan experts die alle apparatuur kunnen demonteren en weer werkend kunnen krijgen. Wel is het mogelijk om de meest kritische onderdelen regelmatig te reinigen. Hier leggen we uit hoe u de verschillende onderdelen van de draagbare airconditioner thuis kunt reinigen:

Reinig de filters stap voor stap

Reinig de filters stap voor stap

Volg deze stappen om schone en hygiënische filters te krijgen:

 • Zorg ervoor dat dit het geval is Airconditioning uitgeschakeld en losgekoppeld van het lichtnet.
 • Controleer op klompen in de luchtinlaten of in de condensaatafvoeren.
 • Controleer waar het filter zich op de computer bevindt (of filters, er kunnen er een of meer zijn, afhankelijk van het model). De filters zijn meestal toegankelijk door het rooster te verwijderen.
 • Verwijder de filters en kijk of ze wasbaar zijn. Kunststof gaasfilters kunnen met was zeep en waterzolang ze in goede staat zijn. Anders is het beter om ze weg te gooien en nieuwe te kopen. Als er schimmel aanwezig is, schrobben met bleekmiddel of zuiveringszout met een kleine borstel.
 • Voordat u de filters vervangt, moet u ervoor zorgen dat ze volledig droog zijn. Onthoud dat de aanwezigheid van vocht de groei van bacteriën en schimmels in het apparaat versnelt.
 • Als het wegwerpfilters zijn (zoals HEPA) moeten worden weggegooid en vervangen door nieuwe. Raadpleeg de handleiding van de fabrikant voor hoe vaak u deze wijziging moet aanbrengen.

Schone ventilator

De ventilator zit aan de voorkant waar de koele lucht naar buiten komt. Het feit dat er een stroomopwaarts filterproces plaatsvindt, verhindert niet dat stof en vuil zich hier ophopen, zij het in mindere mate dan in de filters. De hechting is groter als de filters vooraf niet goed zijn onderhouden, omdat deze helemaal niet goed werken als ze verzadigd zijn. aan een andere kant, Modellen zonder warmtepomp worden in dit gebied eerder vuil.

De meest effectieve huishoudelijke methode om vuil van de ventilator te verwijderen, is het gebruik van een kleine borstel, zoals een tandenborstel die je niet meer gebruikt. Een andere mogelijkheid is met een vochtige doek of vergelijkbaar textiel.

Het schoonmaken van deze ruimte kan jaarlijks of halfjaarlijks gebeuren, afhankelijk van het type airconditioner dat u heeft en hoe vaak u deze gebruikt.

spoel reiniging

Het is bijna altijd nodig verwijder de zaak om toegang te krijgen tot de spoelen, waarmee u dit onderdeel ook kunt inzepen en reinigen. Afhankelijk van het model en de fabrikant kan het verwijderen van de behuizing onmiddellijk gebeuren of moeten de schroeven worden verwijderd (vind de beste manier om deze te openen door de handleiding van het model te raadplegen, hoewel u het apparaat altijd moet uitschakelen en uitschakelen). Als uw computer schroeven heeft, bewaar deze dan op een veilige plaats zodat u ze niet kwijtraakt.

Als je eenmaal een duidelijk pad hebt Reinig de weerstanden met een vochtige doekals het vuil te vast zit U kunt een zachte borstel gebruikenterwijl u vuil verwijdert met de doek.

aan een andere kant, Als er schimmel aanwezig is, overweeg dan om te reinigen met een bleek- of zuiveringszoutoplossing om deze ongewenste groei te elimineren. Je kunt de reinigingsoplossing een beetje aftappen om er zeker van te zijn dat deze goed werkt, zolang je hem daarna afspoelt met water en volledig laat drogen voordat je hem weer afsluit.

pijp schoonmaken

Reiniging van airconditioningleidingen

Raadpleeg de handleiding van de fabrikant voor informatie over het verwijderen van de slang. Dus, Reinig beide slanguiteinden zorgvuldig met een in zeepsop gedrenkte doek. Om de binnenkant schoon te maken, laat je gewoon water door de slang lopen. Dit kan stromend water zijn of een reinigingsoplossing (verdund bleekmiddel of zeepsop) als er veel vuil in zit. Als u iets anders dan gewoon water gebruikt, moet u de resten met water wegspoelen.

De afvoerleiding reinigen

Veel modellen draagbare airconditioners hebben er een Ruimte waar water zich verzamelt gegenereerd door het werk van luchtkoeling. Dit zijn plekken die we vanwege de luchtvochtigheid goed schoon moeten houden. Omdat het echter niet altijd mogelijk is om deze kamers thuis te betreden, verdient het de voorkeur ga naar specialisten Daarom; Tenzij de tank verwijderbaar isIn dit geval kunnen we wassen met een bleekoplossing of met een mengsel van water en witte azijn in gelijke delen.

Echter, goede werking van de afvoerleiding Ja, u kunt het zelf doen: met het apparaat uitgeschakeld en losgekoppeld, Controleer op klompen de leidingen voor afwatering, aangezien een grote ophoping van vuil tot verstoppingen kan leiden. Als u merkt dat het water tijdens de normale werking van de airconditioner niet naar behoren wegloopt, is er waarschijnlijk een verstopping.

Een goede tip voor het reinigen van afvoerleidingen is: gebruik een pijpenragerdie helpen bij het gemakkelijk verwijderen van tandsteen. Let ook op de staat van de afvoerleiding, deze moet regelmatig (soms jaarlijks) worden vervangen.

Externe reiniging

De behuizing kan worden gereinigd met een doek gedrenkt in een reinigingsoplossing. Schrob om uitwendig vuil te verwijderen, met bijzondere aandacht voor voegen, omdat dit de plekken zijn waar vuil zich het meest ophoopt.

Aanvullende tips voor het onderhoud van uw draagbare airconditioner

Houd ten slotte rekening met deze aanbevelingen om u te helpen de levensduur van uw draagbare airconditioner te verlengen:

 • Zorg ervoor dat uw computer voldoende stroom heeft om de ruimte waarin u werkt te koelen. Minder vermogen dan nodig zal ertoe leiden dat de airconditioner voortdurend wordt overbelast, waardoor de levensduur wordt verkort.
 • Controleer op koudemiddelgas en vul zo nodig bij. Het kan meestal tot 2 jaar duren voordat u gas moet bijvullen (mits de apparatuur in goede staat verkeert), hoewel dit een goed teken is dat de uitgeblazen lucht niet meer zo koud is als zou moeten.
 • Maak er een gewoonte van om uw draagbare airconditioner af en toe aan te zetten.ook als het geen warm seizoen is. Je hoeft maar een paar momenten te werken om ervoor te zorgen dat alles goed gaat en het niet-gebruik niet blijft hangen.
 • Pas op voor eventuele wijzigingen. Lawaai, geur of verminderde koelprestaties kunnen tekenen zijn dat er iets mis is, en het is het beste om het probleem eerder op te lossen.
 • Raadpleeg professionals voor volledige reiniging en onderhoudals u denkt dat uw airconditioner dit nodig heeft of als u niet zeker weet of u een van de bovenstaande reinigingsstappen moet uitvoeren.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in: Moderne design-splitten voor uw woonkamer