Skip to content
My Blog

Hoe kies je een perfecte chaise longue bank voor je woonkamer?

juli 25, 2022

424

Dat bank lounge stoel Het is een meubel met een eigen persoonlijkheid. die geleidelijk zijn aanwezigheid vergrootte en uiteindelijk zijn plaats vond in de woonkamers van onze huizen. De redenen voor zijn groei zijn onder meer het eindeloze aantal ontwerpen dat momenteel op de markt bestaat en de veelzijdigheid van gebruik. Twee functies die ze bieden Oplossingen voor alle soorten profielen: Bioscoopbezoekers, animators, nieuwe ouders, dromers, winkeliers, hamsteraars…. Dankzij zijn veelzijdigheid, a lounge stoel Het is uit te breiden met schuifmodules die als voetensteun kunnen dienen, er volledig op kunnen liggen of zelfs als extra plank voor objecten kunnen dienen. Kunnen Kies de bank lounge stoel perfect voor in de woonkamerWe moeten nadenken over het doel of de functie die we willen dat het in ons huis dient.

Een van de belangrijkste beslissingen bij het inrichten van de woonkamer van ons huis is de keuze van de bank, want dat is wat het is misschien wel het belangrijkste onderdeel van deze kamer. De bank is een element waarin we vele uren zullen zitten, dus het moet niet alleen een aantal esthetische omstandighedenmaar moet ook gebruik de ruimtezijn knus en zijn consequent. Er is dus te vinden de perfecte balans tussen comfort, functionaliteit en design.

Voordat u een specifiek model kiest lounge stoel of een ander, is het belangrijk dat we drie stukjes informatie hebben: de afmetingen van de kamer, de verdeling ervan en schat hoeveel mensen er elke dag gebruik van zullen maken. Naast deze gegevens moeten we een aantal eerdere factoren in overweging nemen om de lounge stoel perfect voor ons huis. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste hieronder.

Het comfort van lounge stoel

Dat comfort van een lounge stoel hangt voornamelijk af van het type bekleding van de zitting en rugleuning. Dit is het eerste en belangrijkste aspect om te evalueren, aangezien het meestal een meubel is waarin we vele uren van rust en ontspanning zittend en zelfs liggend zullen doorbrengen.

Het is daarom noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het comfortabel is voordat u het koopt, zodat de investering de moeite waard is. Het is belangrijk dat we onze rug kunnen laten rusten, dat de rugleuning Ondersteun je onderrug en dat je het niet te hard voelt als je gaat zitten.

Hoewel de hardheid of zachtheid van de gekozen vulling afhankelijk is van de individuele smaak, is het raadzaam om altijd te kiezen lounge stoel Met Schuimen met een dichtheid van meer dan 30 kgwie anders Ze zijn zeer goed bestand tegen het verstrijken van de tijd en garanderen de levensduur van het meubilair.

De functie van lounge stoel

Het is belangrijk Beoordeel de functie die moet worden vervuld door de lounge stoel en waar deze zal komen te staan. Het is niet hetzelfde als je Het wordt voornamelijk gebruikt door kinderenof is het voor urenlang tv kijkenof als het een paar keer per week wordt gebruikt omdat het in één is Woonkamer die niet elke dag wordt gebruiktof als je het wilt gebruiken als Bed voor gasten of verrassingsbezoekenenz. Houd ook rekening met de hoeveelheid leden van de familie-eenheidomdat je een meubel moet kiezen waarmee iedereen het tegelijkertijd kan gebruiken.

Om deze reden moeten we kiezen op basis van zijn functie: min of meer resistente frames en stofferingVoor een lounge stoel normaal of om te bouwen tot bedEnz

de grote van lounge stoel

Een andere belangrijke factor om te overwegen is kennis de grote van lounge stoel om te zien of het past bij de grootte en structuur van onze kamer. Om dit te doen, moeten we rekening houden met de volgende factoren:

  • Dat lounge stoel de driezitter is meestal ongeveer twee meter lang (20 centimeter meer of minder afhankelijk van de grootte van de armleuningen), en die met twee zitplaatsen, tussen 1,65 en 1,80 meter.
  • Door de onderkant van de zitting voelt hij groter of kleiner aanwaar de norm van 90 tot 95 centimeter is.
  • Dat lounge stoel vierzitter Ze zijn over het algemeen geïndiceerd voor: Kamers groter dan 40m2Anders kan de ruimte overweldigd worden.

Daarom is het belangrijk dat we de afmetingen van de lounge stoel Afhankelijk van hoeveel ruimte we in onze kamer hebben en als het klein is, mag het niet groter zijn dan twee of drie plaatsen.

de kleur van lounge stoel

Het is belangrijk dat we de kleur voor de ligstoel kiezen past perfect bij woonkamermuren en andere meubels Blijven.

Onthoud dat Hoe helderder het is, hoe helderder het visueel wordt en het lijkt erop dat het minder ruimte in beslag neemt. Om meer leven te geven lounge stoel van felle kleuren die we kunnen zetten verfspatten gebruiken kussens en wat manta, die aansluit bij de rest van de kleuren in de kamer.

Er is er momenteel een grote keuze aan coatingskatoen linnen, synthetische vezels met anti-vlekbehandeling, leer, enz. Bovendien bijna alle lounge stoel zij zijn afneembare hoezen waarmee we de hoezen kunnen wassen en ze altijd onberispelijk hebben.

Het materiaal van de structuur: lounge stoel

Dit is een aspect waar meestal niet al te veel belang aan wordt gehecht, aangezien we ons in de meeste gevallen alleen richten op de esthetiek van het object lounge stoel, in design en stoffering. maar Structuur of ondersteuning is een belangrijke overweging als we het ene of het andere model kiezen, want dit is het de gebruiksduur van het meubel bepalen. EEN lounge stoel over het algemeen gemaakt van hoogwaardige materialen bieden een gemiddelde levensduur van 15 jaar.

Het beste advies is om altijd te kiezen Massief houten constructies, zoals grenen dat bovendien het is erg licht en resistent.

Andere aspecten om te overwegen

  • opslagruimte. EEN lounge stoel Het kan ook een zeer praktisch element zijn en als opvouwbare module worden gebruikt extra opslagruimte Artikelen die in gesloten toestand perfect afgesloten zijn, waardoor het binnendringen van stof of vuil wordt voorkomen.
  • beenhoogte. Een heel belangrijk aspect als Maak de vloer onder de bank schoon. Het wordt aanbevolen om de poten van hout of metaal te behandelen en te verzinken. Waar het om gaat is dat ze zijn resistent en wees niet bang om schoonmaakmiddelen te gebruiken bij het dweilen van de vloer.
  • verschuifbare stoelen. Sommige lounge stoel meestal inbegrepen Schuifstoelen waarmee u een structuur kunt ontdekken om de afmetingen van het meubilair te vergroten, zodat we comfortabel kunnen gaan liggen of onze benen kunnen strekken. In dit geval is het belangrijk om te kiezen voor banken met positioneringsmechanismen met verborgen framelagers, die zeer gemakkelijk verschuiven en voorkomen dat de zitpositie tijdens het gebruik verandert, wat een grote stabiliteit en weerstand biedt.

Er zijn bijna evenveel modellen en mogelijkheden van voorgerechten lounge stoel antwoord Alvorens het ene of het andere model te kiezen, raden wij u aan goed na te denken over het beoogde gebruik en de oplossingen die u wilt bekleden, zodat u de juiste bank kiest. Verwaarloos esthetische aspecten niet, maar combineer ze met comfort en functionaliteit.