Skip to content
My Blog

Hoe integreer je je keuken in de woonkamer?

november 30, 2022

873

Heeft u plannen voor het keukenontwerp van uw nieuwe woning of een renovatie van uw oude keuken? Dan ben je waarschijnlijk al gevallen voor open keukens, want ze zijn trending en overspoelen decoratiemagazines, blogs en websites. Al voor de lockdown was er grote belangstelling voor open ruimtes, toen kwam de lockdown en herontdekten mensen ons huis. Samenleven heeft een revolutie teweeggebracht in ruimtes, waarbij de functies van elke ruimte zijn vermenigvuldigd en de smaak voor zelfgemaakte en gezonde recepten is gewekt, en in deze periode zijn de keukens het hart van het huis geworden. Het nieuwe normaal heeft ons teruggebracht naar onze vorige levens, maar we dromen er nog steeds van om onze huizen te verbeteren. Wist je dat een van de meest gevraagde projecten de opening van de keuken is?

Vandaag geven we je er alle sleutels van hoe integreer je je keuken in de woonkamer. We bekijken de voordelen. We onderzoeken de belangrijkste aspecten waarmee rekening moet worden gehouden, zoals de consistentie van de vloeren van de twee kamers dankzij de keukenvloer. En tot slot delen we veel inspirerende foto’s. Droom je ervan om de keukenmuur af te breken? Mis ons artikel niet. Laten we beginnen!

Voordelen van een open keuken naar de woonkamer

Je hebt je vast al meerdere keren in je hoofd voorgesteld hoe het zou zijn om de keuken naar de woonkamer te openen, we verzekeren je dat dit project je veel voordelen zal opleveren. Ten eerste wint u aan visuele breedte naarmate de ruimte zich vermenigvuldigt door grotere ruimtes te creëren. Verbeterde functionaliteit en verkeer is een ander voordeel waarvan u vanaf de eerste dag zult genieten. Natuurlijk licht vanuit de woonkamer, meestal met ramen naar buiten, in de grotendeels donkere keuken brengen, is een ander voordeel van keukens die openstaan ​​voor de woonkamer, en niet in de laatste plaats ontbreekt het aan de communicatie tussen gezinsleden en de chef-kok. Denk aan familiereünies, verjaardagen, feesten, enz.

Pinterest

Aspecten waarmee rekening moet worden gehouden voor een succesvolle keuken-woonintegratie

Als je je keuken wilt integreren in de woonkamer, moet je met een aantal belangrijke aspecten rekening houden.

scheidingstekens

Als je eenmaal de scheidingswanden hebt weggehaald en de twee kamers weer met elkaar hebt verbonden, is het een goed idee om een ​​overgangselement te plaatsen en het is iets waar je rekening mee moet houden voordat je met je hervorming begint. Als de ruimte niet klein is, kun je een praktisch eiland tussen de keuken en de woonkamer installeren. Een rekstok met zijn comfortabele krukken kan net zo interessant zijn als het eiland en net zo functioneel. Een eenvoudige eettafel kan ook als scheidingselement dienen.

Idee: Een van de meest innovatieve projecten zijn glazen behuizingen. Een manier om omgevingen te verenigen en slechte geuren tijdens het koken af ​​te weren.

Pinterest

bodem uniformiteit

Is je keukenvloer dezelfde als je woonkamervloer? Want om de kamers te verenigen, moet de vloer ook verenigd zijn. Over het algemeen zijn keuken- en badkamervloeren anders dan de rest van het huis. Je moet ook rekening houden met het merkteken dat de partitie zal achterlaten, of beter gezegd, de afwezigheid ervan. De hele kamer bedekken met nieuwe tegels is een erg duur project, in plaats daarvan kunt u een vloerbedekking plaatsen. Er zijn modellen met bijzondere eigenschappen die geschikt zijn voor de meest vochtige ruimtes. Ze geven je woonkamer met keuken niet alleen een unieke stijl, ze zijn ook makkelijk schoon te maken en extreem duurzaam. We raden keukens met vinylvloeren aan, omdat je dezelfde vloer in de woonkamer en in je hele huis kunt leggen voor volledige vloerconsistentie in je hele huis.

Pinterest

ventilatie bevorderen

En om terug te komen op de kwestie van ventilatie, aangezien we weten dat dit een aspect is dat kan storen bij de beslissing om uw keuken in de woonkamer te integreren, laten we eens kijken waar u rekening mee moet houden om nare luchtjes in uw open keuken te voorkomen. vermijden.

-De ventilatie is een fundamenteel detail en de beste optie om slechte geuren buiten te houden. Het openen van de ramen, zowel in de keuken als in de woonkamer, en het creëren van een stroom die de geur tijdens of na het koken verspreidt, is een routine om op te zetten als dit detail je stoort.

– Investeren in een goede rookafzuiging is essentieel. Tegenwoordig zijn er afzuigkappen die effectief keukengeurtjes kunnen verwijderen. Spaar geen budget voor dit apparaat en laat u adviseren door professionals.

Laat je inspireren door deze open keukenvoorbeelden naar de woonkamer

De integratie van uw keuken in de woonkamer is een project dat u kunt uitvoeren ongeacht de decoratiestijl van uw huis. Kies meubels die bij de rest van de kamer passen en, belangrijker nog, voeg voldoende opbergruimte toe om alles netjes te houden. Het open concept is trendy en kan ons veel voordelen opleveren. Zoeken naar inspiratie? Let op deze open keukenomgevingen.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Hoe integreer je je keuken in de woonkamer?
Pinterest