Skip to content
My Blog

Het belang van kussens en kussens in je slaapkamer

augustus 24, 2022

244

De slaapkamer is misschien wel een van de plekken in huis waar textiel een grotere rol speelt. We hebben tapijten, gordijnen, beddengoed en twee dingen die absoluut noodzakelijk zijn: kussens en kussens. Gelijkaardig en verschillend in hun functies en rollen, spelen beide een zeer belangrijke rol in een slaapkamerinrichting.

Kussens en hun decoratieve kracht

De kussens hebben een veel meer decoratieve rol. Betekent dit dat we niet op onze lauweren kunnen rusten? Nee, de waarheid is dat ze ons enorm kunnen ondersteunen terwijl we in bed lezen of tv kijken, maar deze functie is geen exclusieve functie van hen en we hebben het vooral over decoratieve elementen.

De kussens zijn grote hoofdrolspelers in de samenstelling van een bed. We kunnen geweldige combinaties maken op een bed en een uniek effect creëren. We moeten een kleurenpalet kiezen dat zich aanpast aan het kleurenpalet van de kamer, het kan decoratief contrasteren of op een subtiele manier worden aangevuld met warmere en meer neutrale kleuren en de combinatie versterken met kussens van andere formaten die die kleur geven of printen.

Het kussen als essentieel element van ontspanning

Aan de andere kant hebben we de kussens, vervullen ze dezelfde functie als de kussens? Maar integendeel. Daarnaast is de functie van kussens essentieel voor een goede nachtrust. Een goed matras is nutteloos als het niet wordt aangevuld met een kussen dat is aangepast aan ons lichaam.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle kussens hetzelfde zijn en we ze ook niet allemaal even comfortabel vinden. Het heeft veel te maken met hoe we slapen. Als we bijvoorbeeld op onze rug slapen, zijn kussens van gemiddelde stevigheid en dikte het beste. Een gemiddelde hoogte om de juiste sterkte en uitlijning tussen de cervicale en dorsale secties te bereiken.

Aan de andere kant, als we tot degenen behoren die op onze zij slapen en op onze schouder leunen, zullen de behoeften veranderen. Het beste kussen voor ons is een dik, stevig kussen met een gemiddelde of hoge hoogte. Inderdaad, de nek wordt zo een verlengstuk van de richting van onze wervelkolom. Hoe weet je welke hoogte de juiste is? Er zijn veel trucs. Een daarvan is om de afstand tussen je schouder en je oor te meten en daar ongeveer 2 of 4 cm bij op te tellen.

Als we op onze buik slapen, is de beste manier om rust te vinden het gebruik van een dun en zeer zacht kussen. Op deze manier is ons hoofd uitgelijnd met ons hele lichaam en wordt een rechtopstaande positie gesimuleerd. Opgemerkt moet worden dat dit niet de aanbevolen rustpositie is, maar als u gewend bent om zo te slapen, moet het kussen ook geschikt zijn.

Zoals we kunnen zien, is de rol van een kussen heel anders dan die van een kussen. Betekent dit dat het geen decoratief belang heeft? Nee, de waarheid is dat nee, want de kussens moeten bedekt zijn en daarvoor gebruiken we min of meer esthetisch beddengoed. Dit betekent niet dat de hoofdrol decoratief is, verre van dat.