Skip to content
My Blog

Decoratieve akoestische panelen

augustus 8, 2022

204

We vertellen je alles wat je moet weten over akoestische panelen. Wat zijn akoestische panelen? En nog belangrijker, welke voordelen kunnen ze voor uw bedrijf of huis opleveren? In het artikel van vandaag gaan we hun voor- en nadelen bespreken, we gaan de soorten decoratieve akoestische panelen onderzoeken die er op de markt zijn, en we gaan het hebben over het belang van ruisvrije ruimtes . In de regel wordt speciale aandacht besteed aan het decoratieve uiterlijk van huizen en gebouwen, waarbij belangrijke details als geluidsbescherming worden verwaarloosd. Vandaag zijn we geïnteresseerd in dit probleem en in het bijzonder in de oplossing ervan. Kom je met ons mee om dit product te ontdekken?

Wat zijn akoestische panelen?

De functie van akoestische panelen is niets meer dan het absorberen van geluidsgolven uit hun omgeving. Vervaardigd in de vorm van platen van zeer verschillende afmetingen en vormen, zijn ze verantwoordelijk voor het vastleggen van de weerkaatsing en echo van de ruimtes. Of het nu gaat om een ​​commerciële ruimte zoals een restaurant of kantine, een kantoor met een groot aantal medewerkers of uw eigen huis, deze panelen helpen om het geluid aanzienlijk te verbeteren, de communicatie met uw klanten, de efficiëntie van uw medewerkers of het akoestisch comfort van uw huis te verbeteren .

Welke invloed heeft geluid op uw gezondheid?

Voordat we verder gaan met onze studie van akoestische panelen, willen we een subhoofdstuk maken over zo’n belangrijk onderwerp als de effecten van geluid op de gezondheid van mensen. We onderzoeken de impact van geluid op uw gezondheid, zodat u zich bewust bent van het belang van het creëren van stille omgevingen.

We definiëren geluid als alle ongewenste en storende geluiden. Vooral het woord “saai” geeft ons een eerste indicatie van de gevolgen van het dagelijks moeten doorstaan ​​van het lawaai in onze omgeving.

angst en depressie dit zijn de eerste symptomen als je langdurig last hebt van een hoog volume. Twee psychologische gevolgen die ook onze lichamelijke gezondheid kunnen veranderen, aangezien is aangetoond dat stress direct verband houdt met ons immuunsysteem en ons endocriene systeem.

Wist u dat constante blootstelling aan lawaai het risico verhoogt? cardiovasculaire ongevallen? Dit komt door de stijging van de bloeddruk. Dus als je last hebt van hoge bloeddruk, is het een goed idee om voor het lawaai om je heen te zorgen.

Dat Slechte concentratie en slechte prestaties op het werk of tijdens het studeren zijn andere veelvoorkomende gevolgen van geluidsoverlast.

Iedereen weet immers dat lawaai kan veroorzaken doofheidOvermatig lawaai of geluidsniveaus en langdurig gebruik van audioapparatuur op zeer hoge niveaus.

Voor- en nadelen van akoestische panelen

Wat betreft de voordelen van het installeren van akoestische panelen in uw huis of bedrijf, is het belangrijkste dat we moeten benadrukken de zorg en verbetering van onze gezondheid.

– Lage geluidsoverlast in uw kantoren of bedrijfspanden, resulterend in een verhoging van de productie van uw medewerkers, een betere communicatie tussen hen onderling en met klanten en een lager stressniveau.

-In ons huis bereiken we op kleine schaal hetzelfde effect. Akoestische panelen worden met name aanbevolen in huizen met muzikanten die urenlang oefenen (hoewel als je het ze vraagt, ze zullen zeggen dat ze geen lawaai maken, ze maken kunst, hehehe). Zelfs in huizen met Placoplâtre-muren, waar het geluid praktisch geen barrières heeft en van kamer naar kamer reist.

Andere voordelen van akoestische panelen:

– Grote decoratieve kracht. Op dit punt moeten we erop wijzen dat niet alle bedrijven die akoestische panelen aanbieden heel veel aandacht besteden aan hun ontwerpen, maar vandaag hebben we producten zoals die van Kaizen decor dit impliceert een aanvulling van originaliteit en elegantie.

-Verschillende soorten panelen om uit te kiezen: wand, plafond, scheidingspanelen, thermische isolatie, hout, vilt, gerecycleerde materialen (PET), enz…

Nadelen van akoestische panelen:

Wat betreft de ongemakken, kunnen we alleen maar benadrukken dat ze een extra kostenpost voor onze portemonnee zijn en dat het noodzakelijk is om een ​​gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.

Zoals u kunt zien, wegen de voordelen van het installeren van akoestische panelen ruimschoots op tegen de nadelen. Ken jij dit spul? Bent u van plan om decoratieve akoestische panelen te installeren in uw woning of bedrijf? Vertel ons over uw zaak.

Bedankt voor het lezen van ons!