Skip to content
My Blog

De vintage erotische afbeelding ziet er eenvoudig uit

mei 9, 2022

Elegante oldtimers, vervormde frames uit beroemde films… Het vintage erotische beeld ziet er eenvoudig uit.

Enkele onderwerpen van de Amerikaanse schilder Eric Weiss Het resultaat is een werk vol surrealistische uitspattingen dat voor ons misschien zelfs erotisch lijkt. Eric schildert zijn eigen versies van zijn favoriete films, kanaliseert iets donkerder in de popcultuurbeelden waarnaar hij verwijst, en doordrenkt ze met donkere boventonen die verontrustend zijn voor de kijker. Het is alsof je een vintage sekswinkel binnenloopt en je realiseert dat het vol zit seksproducten de meest moderne.

De vintage erotische afbeelding ziet er eenvoudig uit

Afgrunden – Urban Gad gaat nooit open.

Het is een Deense stomme film geschreven en geregisseerd door in 1910 stedelijke grap. De hoofdpersoon is de Deense actrice Ast Nielsenwat haar naar internationale faam dreef. Het vertelt het verhaal van Magda, een jonge vrouw die haar vriend verlaat voor een circusartiest. Maar hij stopt niet met flirten met andere schoonheden, hoewel Magda aanvankelijk de meest erotische dans in de bioscoop uitvoerde.

Afbeelding 562

Een dans waarvoor de film in de VS werd gecensureerd. Uit nieuwsgierigheid beweren ze dat Asta Nielsen in 1921 een versie van Hamlet produceerde en uitvoerde waarin het personage een vrouw was.

pin-up gewaardeerd

Kalendermeisjes zijn een ander terugkerend thema voor veel artiesten die zich toeleggen op kalendervertaling erotiek in foto’s. Frans Serge Birault Het is er een van. Zijn digitale schilderij toont sexy, ondeugende en wrede vrouwen en vaak gewapend. Echter, zoals Birault toegeeft, maakt seksualiteit geen deel uit van zijn bedoelingen wanneer hij tekent.

Afbeelding 563

Zijn persoonlijke perceptie van erotiek verschilt sterk van wat hij schildert. Hij probeert geen erotische beelden te creëren. Hij geeft toe dat het heel moeilijk voor hem zou zijn om te definiëren wat het is, omdat iedereen zijn eigen idee heeft van wat dit woord betekent. Deze ontwerper realiseert zich echter dat schilderen de enige perfecte manier is om rondingen te tekenen.

Je kunt vals spelen om de perfecte curve te krijgen. Humor is ook een integraal onderdeel van Biraults schilderijen. Pin-up art gaat altijd over sexy meiden, maar ze vindt het interessanter om iets te doen dat zo leuk is. Zijn illustraties zijn van groot belang voor het vrouwelijk geslacht.

Ze denkt dat het komt omdat ze sterke vrouwen vertegenwoordigt, geen slachtoffers. Zijn inspiratiebronnen zijn zeer talrijk, “cartoons, namen als Dean Yaegle, Shane Glines, Bruce Timm of Hajime Sorayama zelf. Maar ook schilderijen van Rembrand, het werk van illustrator Norman Rockwell die de Amerikaanse manier van leven verbeeldt, of actrices van het moment als Gong Li of Amanda Seyfried.

Serge zelf ziet eruit als een sterke en ironische karikatuur van Betty Page, de pin-up-koningin.

Malibu’s Olivia de Berardinis houdt ook van agressieve, suggestieve, schaars geklede vrouwen in haar ontwerpen. Half mens, half dier of robot; maar bijna allemaal met retrotinten of met een roeping voor de avatars van Dita Von Teese, Marilyn Monroe of legendarische pin-ups.

Ondertussen de obsessie met Marcus Gray uit Glasgow omdat latex het de referentie heeft gemaakt voor liefhebbers van deze erotische stof. Vermeldenswaard zijn hier Marilyn Monroe of de legendarische pin-ups.

Met de pandemie namen mensen het aan alsof dingen voor de gelegenheid waren gemaakt. Een muziekvideo met in de hoofdrol Hugo Rubiano werd opgenomen vóór de Bogotá-pandemie en is geïnspireerd door Akira met een dystopische toekomst. De video doet een klein beroep op eenzaamheid, op de nostalgie van het denken aan een vervlogen wereld en het besef dat we zijn waar we nu zijn.

Astral Heart deed het in 3D omdat ze niet persoonlijk konden filmen. Maar het werkte omdat het Flashback volgde. Het is een nummer geboren uit de zogenaamde erotische droefheid en de videoclip is opgenomen met Tómas Aciego, Slurptv en Boldtron, artiesten uit Barcelona. Ze werken met de dubbele geboortehoroscoop van Gemini, dus wat eruit kwam was een zeer vrouwelijke video, erg lesbisch, tussen twee meisjes die dezelfde persoon zijn.

Laos Xie Xie

Hij is een hedendaagse fotograaf uit Shanghai die zich richt op de nieuwe generatie Chinese jongeren en expliciete content. Lao Xie Xie schakelt zijn cameralens tussen vlees, seks, aantrekkingskracht en verwarring. Zijn schilderijen vertegenwoordigen Chinese subculturen die tegenstellingen overstijgen: het oude Chinese verleden vernietigen en het hedendaagse heden reconstrueren.

Afbeelding 564

Zijn de foto’s van Lao Xie Xie provocerend of richten ze zich op de chaotische Chinese stadsromantiek? Vertegenwoordigen uw afbeeldingen drukke jonge consumenten of een generatie die zich verveelt in de diepten van het kapitalisme?

Lao Xie Xie toont een esthetiek die kan worden geassocieerd met de generatie Chinese fotograaf en dichter Ren Hang, die in 2017 stierf. In zijn schilderijen vermengt hij de kracht van het lichaam met een punky en erotische visie op het leven. Lao Xie Xie’s fotografisch gebruik van zichtbare Chinese elementen bevestigt dat hij niet Chinees maar Europeaan is.

Het gebruikt traditionele Chinese elementen en details in een speelse geest die zeker ongebruikelijk is buiten China. Op de achtergrond toont hij absurde objecten die geloofwaardig zijn, maar ook nonchalant en willekeurig kunnen overkomen vanuit het perspectief van de Chinese stadsjeugd. Hij probeert de nieuwe trends en tradities die deel uitmaken van de ziel van de jeugd van die tijd te interpreteren en voegt er zijn eigen visie aan toe.

Bereid de foto’s voor en programmeer ze, maar het resultaat is nooit precies hetzelfde als het oorspronkelijke idee.