Skip to content
My Blog

De geschiedenis van feestballonnen

mei 10, 2022

Wat is de oorsprong van de torsie van de ballon? Kent u de geschiedenis van feestballonnen? Wat betekenen de ballonnen op een feestje?

De eerste ballonvormen Ze werden gemaakt van gedroogde dierlijke darmen. Nu, op het feest, is de rubberen bal die werd gebruikt, zoals we die vinden op globolandia.es, dezelfde die alleen bij toeval in 1824 werd ontdekt. ​​Destijds experimenteerde professor Michael Faraday met waterstof en ruw rubber aan het Royal Institute of Londen.

Wat betekenen de ballonnen op een feestje?

Er zijn veel evenementen waarbij heliumballonnen worden opgelaten als een bericht dat elke keer een andere betekenis heeft. Als we het bijvoorbeeld over het huwelijk hebben, wordt het loslaten van de ballonnen geassocieerd met geluk, met bevrijding.

bubbel ballonnen

Het is een geheel nieuwe categorie ballonnen en ze zijn gemaakt van doorzichtig, rekbaar plastic. Deze familie van ballonnen heeft het ballondecor van vandaag nieuw leven ingeblazen. Deze zijn, net als alle soorten ballonnen die we vinden op globolandia.es/comprar/globo-imprenso/, innovatief en ontworpen om het beste te geven op feesten en evenementen.

De geschiedenis van feestballonnen

Bubbelballonnen niet Ze veroorzaken geen enkele vorm van allergieën, dus je kunt ze zien in plaatsen zoals ziekenhuizen en scholen. Ze blijven lang drijven en roesten niet in de loop van de dag.
Er zijn de Bubbles waarbij het ontwerp op de buitenkant van de ballon is gedrukt en de Double Bubbles die een figuur in de ballon zelf hebben, 3D-effect, ze zijn erg mooi en ideaal om te delen met de rest van de ballonfamilie om te combineren. die van latex en microfilm.

Geen kleur zonder decoratie.

Een van de dingen die ons hier het meest bij helpen zijn ballonnen. De party- en eventspecialisten van https://globolandia.es/comprar/photocall/ weten dit maar al te goed. Maar hoe werden ze een integraal onderdeel van onze vieringen? Wat is de geschiedenis van de verjaardagsballon? Wanneer werden ballonnen uitgevonden?

Tijdens de Renaissance in Europese regio’s hielden narren en troubadours zich bezig met het opblazen en amuseren van de ingewanden van vers geslachte dieren. Blazen, ingewanden en soms de maag waren sterk genoeg om te hanteren.

De Azteken gebruikten ook dierenvizieren en vulden ze met lucht als onderdeel van hun religieuze rituelen. Het is de oorsprong van de oudst bekende wereldbol.

Het is ook heel merkwaardig dat er in de Egyptische piramide van Mikerinos tekeningen zijn van in steen gehouwen kamelen, samengesteld uit een reeks bellen, waarop de nieuwsgierigheid om te weten of deze figuren van kamelen met ballonnen eromheen een soort rite of viering zijn gepresenteerd staat buiten.

Ja, in het verleden werden ballonnen gemaakt van een opgeblazen dierenblaas, maar het was Michael Faraday die in de 19e eeuw de eerste latexballon maakte. Hij ontwierp het om de gassen vast te houden die hij in zijn studies gebruikte. Ik wist toen dat een ballon van polyurethaan tot 450 jaar zou duren om te verdwijnen.

Vanwege hun kleur worden ze gebruikt bij evenementen zoals concerten, feesten, beurzen en inhuldigingen of sportevenementen.

Ballonnen horen ook bij straat- of circusvoorstellingen. Dit is het geval met de buisvormige modellen, die zich, eenmaal opgeblazen, lenen voor het creëren van de meest uiteenlopende figuren door vakkundig het draaien van de ballonnen te manipuleren. Voor het evenement combineren kunstenaars verschillende kleurrijke eenheden, die worden gedraaid en verbonden tot figuren van honden, dinosaurussen, zwaarden, hoeden, bloemen, enz. Die ze vervolgens aan het publiek presenteren.

Deze kunst wordt het draaien van ballonnen genoemd en wordt ook beoefend door goochelaars en anderen die verantwoordelijk zijn voor het organiseren van kinderfeestjes.
De geschiedenis van feestballonnen
De geschiedenis van feestballonnen

Een ander gebruik, zeer wijdverbreid en gebruikt in alle Amerikaanse landen, is het decoreren met ballonnen, door sommigen als kunst beschouwd. De ballondecoratie en de twist zien eruit als twee afzonderlijke takken die met elkaar in wisselwerking staan.

Je kunt ook met heliumballonnen spelen, helium inademen en luider spreken vanwege de lage dichtheid van dit gas. Deze activiteit kan gevaarlijk zijn omdat het inademen van gas uit een pas opgeblazen ballon ademstilstand kan veroorzaken vanwege de temperatuur van het gas. Langdurig spelen kan ook hypoxie of verstikking veroorzaken, omdat ingeademd helium zuurstof in de longen verdringt.

Een populair spel onder kinderen is om ballonnen met water te vullen en ze op hun lichaam te laten knappen. Het vermogen is om die te ontwijken die door teamgenoten zijn gestuurd.

De ballon mag niet worden uitgerekt voordat hij wordt opgeblazen, omdat hierdoor de poriën groter worden en deze minder opgeblazen blijft. Ze mogen niet zonder inflatie binnen het bereik van kinderen worden gelaten, omdat ze kunnen leiden tot verstikking wanneer ze worden opgeblazen.

Zoals ik in het begin al zei, het is moeilijk om je een tijdperk voor te stellen zonder ballonnen, maar het bestond al een keer eerder. 1824 toen Faraday experimenteerde met waterstof en een tank benzine nodig had voor zijn tests; Uiteindelijk maakte hij een rubberen zak, nu latex genoemd, en creëerde de voorouder van de ballon.

Schermafbeelding 1857

Hij sneed twee cirkels uit velrubber, kneep de randen samen zodat ze aan elkaar plakten en bedekte de binnenkant met bloem om te voorkomen dat ze helemaal aan elkaar plakten. Je zou kunnen zeggen dat dat de oorsprong was van ballonnen. Faraday merkte op dat het rubber erg elastisch was en dat de zak die hij gebruikte transparant werd als hij hem met lucht vulde, zelfs als hij hem met waterstof vulde, was hij zo licht dat hij gemakkelijk dreef.

Tillotson koos ervoor om met vloeibare latex te werken omdat er geen warmte- of vormmachines voor nodig waren, alleen een schenkkom en een borstel. Ten slotte maakte hij een kattenkop van karton en doopte die in latex. Cat-head-ballonnen waren succesvol en Tillotson begon zijn eigen bedrijf, de Tillotson Rubber Company, dat zo succesvol was dat het andere bedrijven inspireerde om ballonnen te maken.