Skip to content
My Blog

De beste ideeën voor het bouwen van een kas in je tuin

juli 11, 2022

329

Het mooie weer is er al in veel steden in het hele land en nu meer dan ooit wil ideeën voor het inrichten van de tuin. In deze tijd van het jaar is het normaal om in dit deel van het huis tijd door te brengen in de schaduw of zelfs te genieten van een verfrissende duik in het zwembad. Maar vandaag gaan we het hebben over een ander onderwerp: kassen.

We houden er allemaal van om planten buiten te hebben staan. Vooral als ze bloeien Dit zijn prachtige manieren om de tuin te versieren zonder veel geld uit te geven om het te proberen. Extreme temperaturen kunnen echter een probleem zijn.

En feit is dat dit type constructie niet alleen in de winter nuttig is voor een optimale verzorging van uw planten. Naast het beschermen van planten tegen de kou, ze dienen ook om te beschermen tegen grote hitte, vooral in de zomermaanden.

Er zijn veel manieren om uw eigen kas te bouwen, en niet alle brengen een grote financiële investering met zich mee. Met eenvoudige materialen en een beetje handigheid kun je je eigen kas bouwen in je achtertuin.. Het enige wat je nodig hebt zijn ideeën en een goed team.

Volgende, We geven je wat ideeën om op een eenvoudige en praktische manier een kas in uw tuin te bouwen. Let op iets!

1. Bouw een kas met houten structuur

Een houten frame is een fantastische optie voor het samenstellen van uw kas. Je hebt maar een paar planken nodig, iets om ze te snijden en een beetje geduld. Wanneer u de voltooide structuur hebt, moet u deze afdekken met polycarbonaatpanelen.

Voor het onderste gedeelte kunnen ondoorzichtige panelen worden gebruikt, hoewel ze geen licht doorlaten in het bovenste gedeelte is het beter om doorschijnende panelen te gebruiken. Zo heb je altijd de ideale temperatuur voor je planten.

Hout is een materiaal niet te duur en makkelijk in gebruikwinnen aan comfort en veerkracht. Polycarbonaatplaten zijn daarentegen niet al te duur. Het is mogelijk om een ​​ander type kunststof te gebruiken dat aan de houten latten wordt geniet, maar beknibbelen op de kosten is het niet waard.

Dit soort broeikas iets meer ruimte nodig in de tuinMaar het lijdt geen twijfel dat ze, als ze goed worden uitgevoerd, een waar wonder zijn en we zijn er zeker van dat u er vele uren in zult doorbrengen.

Ideeën voor serretuinen
Pinterest

2. Bouw een kas

Het volgende idee lijkt: veel eenvoudiger en beter beheersbaar. Hoewel het niet zo groot is en je er niet zoveel planten in kunt bewaren, is de waarheid dat het maken van een stamvormige kas je tuin ook heel goed kan versieren en de planten kan beschermen tegen de hoge temperaturen.

Het is geschikt voor elk type en formaat tuin omdat: Je kunt de kofferbak bouwen met de maat die je wilt. De hoofdstructuur is vergelijkbaar met het vorige idee, omdat het gebruik van houten latten vereist. Vervolgens worden er meerdere vellen doorschijnend polycarbonaat omheen geplaatst.

Zoals elke goede borst Je kunt het deksel van deze kas verticaal openenNaast het water geven hoef je maar een klein beetje te bukken om de planten te plaatsen en te verwijderen.

Het beste idee voor dit type kas is devul het met verschillende kleine planten of gebruik het zelfs om nieuwe scheuten te laten ontkiemen. Het is perfect om in een hoek van de tuin te plaatsen en op te bergen zonder al te veel ruimte in beslag te nemen.

Ideeën voor tuinkas
Pinterest

3. Bouw een verticale kas met bladverliezen

Dit type kas is klein en je hebt een muur nodig om het op te hangen. De constructie gebeurt in eenvoudige stappen en alleen Je hebt polycarbonaat en enkele metalen profielen nodig. Deze kunnen eenvoudig worden gesneden en gevormd met een gereedschap zoals een kleine haakse slijper.

Voor de basis van de kas heb je een houten of bakstenen rand nodig die je moet vullen met substraat. Dankzij het polycarbonaat is dat wel een zeer licht materiaal dat bestand is tegen hoge en lage temperaturenZe beschermen je planten het beste.

Dit type ontwerp is perfect voor kleine tuinen dat ze al goede structuren hebben waar ze de planten kunnen plaatsen. Voor een zeer lage prijs heeft u het hele jaar door een oplossing.

Ideeën voor tuinkas
Pinterest

4. Maak een gebogen kas

Tot slot kan een kas met een gebogen vorm ook een goed idee zijn. zoals de logica In dit type kas kun je geen hout gebruikenomdat het geen flexibel materiaal is dat je naar eigen wens kunt vormen.

In dit geval, het gekozen materiaal zal PVC zijn. Polyvinylchloride is een materiaal dat wordt geproduceerd na de polymerisatie van vinylchloridemonomeer, het is een van de meest veelzijdige derivaten van plastic en degene die u meer toepassingen geeft.

Om het de gewenste vorm te geven, wordt dit PVC gebruikt in de vorm van dunne buizen die worden gebogen om de structuur te creëren. over deze structuur Het is nodig om de doorschijnende plastic panelen te plaatsen, die de functie hebben om de planten tegen de zon te beschermen. Polycarbonaat is te stug voor dit type kas.

Met dit idee heb je verschillende extra opties, want als het niet nodig is om de planten te beschermen tegen extreme temperaturen, kun je de plastic panelen verwijderen en Laat de planten vrij groeien.

De basis van deze kas kan hout of baksteen zijn, afhankelijk van wat je in je tuin hebt staan. De grootte van de structuur kan volledig worden aangepast aan de kenmerken en de beschikbare ruimte.

Ideeën voor het bouwen van een kas in je tuin
Pinterest

Met deze praktische ideeën kijk je er zeker naar uit om je eigen tuinkas te ontwerpen. Zoals je kan zien, We passen ons aan aan alle soorten maten en lay-outs die u heeftU heeft dus geen excuus om aan de slag te gaan.

Dit in combinatie met alle ideeën die we bij Decoralia hebben, kan van uw tuin een fantastische plek maken om de best mogelijke tijd door te brengen tijdens de zomermaanden. Geniet van het mooie weer en Volg zorgvuldig alle adviezen op onze website om het meeste uit uw huis te halen.