Skip to content
My Blog

Vintage banken, ideale stukken voor onze woonkamer

april 13, 2022

Vintage decor is een grote hit over de hele wereld en er zijn steeds meer liefhebbers van deze stijl die van hun huis of een van hun slaapkamers een heus paradijs hebben gemaakt. Onder de vele objecten die deze stroom heeft, vallen de decoratieve op, hoewel vintage veel meer is dan dat, er kan veel meer zijn, voor dagelijks gebruik zoals canapés.

De meest succesvolle vintage banken zijn vervaardigd tussen de jaren 1930 tot 1960, hoewel replica’s tegenwoordig over het algemeen worden verkocht. De kenmerken die in die jaren werden gezocht waren zowel elegantie als functionaliteit en ze werden uitgerust met banken geometrische vormen, zuivere lijnen, brede en rechte rugleuningen evenals armleuningen en waren vrij van allerlei oppervlakkige versieringen.

Een van de bekendste, vooral dankzij de televisie, is de Chesterfield bankBanken met hoge rugleuning en de armleuningen zelf. Ze hebben ook kussens. die niet kan worden verwijderd en hoewel oorspronkelijk bedekt met leer of zelfs fluweel, zijn ze tegenwoordig te vinden met talloze prints, maar altijd met respect voor de vintage-lijn die hen zo kenmerkt.

vintage banken

gezien in >

Dat lounge stoel of chelon Het is een van de meest trendy banken van dit moment. Ze worden gekenmerkt door het feit dat ze slechts aan één kant ondersteunen. Ze zijn ook bekend als “verdwenen banken” en deze merkwaardige naam dateert uit het 19e-eeuwse Victoriaanse Engeland.

In Deze keer droegen de vrouwen zeer strakke korsetten, waardoor ze konden flauwvallen van fysieke inspanning, misschien omdat ze moeilijk konden ademen. Daarom hadden veel huizen uit die tijd met trappen altijd deze banken op de eerste verdieping, zodat de vrouwen rustig konden “flauwvallen”, hoewel hof en ze zijn goed te zien in elke woonkamer.

Een ander alternatief voor ons huis op het gebied van banken zijn de Chippendale, een man die zijn 18e-eeuwse schepper Thomas Chippendale eert. Dit soort De banken hebben gebogen lijnen aan de achterkanthebben een groot kussen dat hun hele oppervlak bedekt, rusten op converteerbare poten en zijn algemeen bedekt met leer of met dikke texturen.