Skip to content
My Blog

Beroemde gebouwen uit Europa en Latijns-Amerika uit de jaren 1920 tot de jaren 60 zijn vandaag de dag te zien

april 13, 2022

Heel veel Steden in Europa en Latijns-Amerika zij zijn belangrijk architectonisch erfgoed, wat tot uiting komt in enkele van de meest bekende en bezochte bouwwerken. Ze zijn ook een goed excuus om langs te komen. Tussen Decennium van de jaren 1920 en 1960 Aan beide zijden van de Atlantische Oceaan werden prachtige gebouwen opgetrokken, die nog steeds een deel van hun oorspronkelijke charme behouden.

Een van de beroemdste gebouwen in Madrid is het Capitool, gebouwd tussen 1931 en 1933 door Luis Martínez-Feduci en Vicente Eced. We kunnen het vinden op de Gran Vía, heel dicht bij Plaza de Callao. Hij liet zich vooral inspireren door het rationalisme van bepaalde wolkenkrabbers in New York en ook door het Duitse expressionisme.

gezien in >

Er is een beroemde wolkenkrabber in Mexico-Stad die dateert uit 1956 Latijnse toren, ontworpen door de Mexicaanse architect Augusto H. Álvarez.

Het had de eer een van de hoogste gebouwen ter wereld te zijn, afgezien van de Amerikaanse gebouwen waardoor het een van de hoogste in Latijns-Amerika was. Het is 188 meter hoog (inclusief de antenne) en heeft 44 verdiepingen, waardoor het tegenwoordig een van de meest karakteristieke gebouwen in Mexico is.

In de stad Buenos Aires, de Barolo-paleis, ook bekend als Galeria Barolo. Het is een gebouw in de wijk Montserrat, direct aan de Avenida de Mayo.

Het werd ontworpen door de Italiaanse architect Mario Palanti op verzoek van zakenman Luis Barolo en ingehuldigd in 1923. Tegenwoordig is het een van de grootste trots van de stad en van de Argentijnse architectuur.

Palace Volley

Een van de beroemdste gebouwen in Santiago de Chile is het gebouw van de ouden hotels in de wereld. Het heeft de categorie Nationaal Monument. Het werd gebouwd door architecten tussen 1920 en 1923 Alberto Shade en Rodulfo Oyarzun Phillipi.

Oorspronkelijk was het het hoofdkantoor van een verzekeringsmaatschappij, La Mundial; Het werd later gebruikt als hotel, het World Hotel, en herbergt nu bankkantoren.

Zoals in Buenos Aires, de Italiaanse architect Mario Palanti Hij ontwierp ook andere bekende gebouwen in verschillende hoeken, zoals in Uruguay, precies in de stad Montevideo. In dit geval is het de salvo paleis, een van de meest charismatische gebouwen in de stad Montevideo.

Barolo-paleis in Buenos Aires

Het bijzondere van deze constructie is dat het de tweelingbroer is in de eclectische stijl van de Barolopaleis in Buenos Aires. Het werd ingehuldigd op 12 oktober 1928 en was met 95 meter hoogte tot 1935 de op één na hoogste toren in Zuid-Amerika. Nationaal Monument.