Skip to content
My Blog

Beroemde Belle Epoque-gerechten om vandaag te proberen

april 11, 2022

De tijd van De belle époque is een moment in de geschiedenis die dateert van vóór de Eerste Wereldoorlog en zich uitstrekt over de laatste twee decennia van de 19e eeuw, een tijd waarin de wereld een enorm moment van voorspoed beleefde toen er was veel overvloedsommige matig en andere minder, zoals meestal het geval is.

Hedonisme was een van de belangrijkste kenmerken van deze periode in de geschiedenis, veel verschillende geneugten waar iedereen van wilde genieten. Theater, shows, goede cafés, bel canto, excursies, goede restaurants… dit alles was de speciale tonic van die jaren die door de metropolen van de wereld raasden.

Hoewel de Belle Époque voorbij is, zien we nog steeds veel sporen van die bepaalde magie, een magie die we in de gastronomie kunnen vinden, waar veel van de gerechten die destijds succesvol waren een heel bijzonder moment hebben en elke keer dat meer restaurants zich inzetten , om een ​​aantal van deze gerechten op hun menukaart te zetten.

Klassieke belle époque gerechten

Deze keer was een Verspilling van ideeën en opschepperij, dus het servies was niet echt goedkoop. In deze jaren zijn er uitwerkingen ontworpen die niet alleen een voortreffelijke smaak hebben, maar niet zijn vrijgesteld van een lange voorbereiding die enkele uren kan duren.

Onder deze bereidingen zijn gebraden zeebarbeel met venkel, kreeft, runderribbiefstuk, oesters, kaviaar, gegrilde tong, kreeft op Amerikaanse wijze, Demidoffmaag, gekonfijte eend, foie gras met portwijnVarkenslende en papillote, gegrilde ham, tong à la Belle Meunière, enkele speciale rijstgerechten en ook veel en gevarieerde gerechten op basis van zeevruchten.

Dit alles wordt natuurlijk weggespoeld met een beetje goede hoeveelheden champagne en de beste wijnen, maar ook mineraalwater en sommige dranken zoals tomatensap, iets dat toen erg populair was en nog steeds is. Ook de desserts kenmerken zich door uitgekiende recepten, zoals de peer-amandelroomcake, de Bourdalouecake of de heerlijke vanilleroom verpakt in bladerdeegzakjes.

de groten Steden als Parijs, New York, Buenos Airess beleven een gouden moment waarop steeds meer restaurants deze recepten en vele andere uit het verleden bewaren om de smaakpapillen te verrassen van degenen die hetzelfde willen proeven als in die goede jaren.