Skip to content
My Blog

Recept voor knoflooksoep: klassieke recepten

april 11, 2022

Met een paar ingrediënten, een goede koekenpan en een pan maak je er een heerlijke knoflooksoepeen van die recepten die goed de winter door komen.

Ook wel Castiliaanse soep genoemd, hoewel er verschillende variaties zijn in verschillende regio’s van Spanje, bevat het voornamelijk bouillon of water, brood (meestal restjes van vroeger), laurier, paprika, olijfolie, knoflook en gepocheerde eieren.

Herkomst van knoflooksoep

De oorsprong van dit recept is niet duidelijk, hoewel wordt aangenomen dat de basissamenstelling, namelijk water, brood en knoflook, al vele eeuwen wordt bereid.

Het is bekend dat knoflook zijn oorsprong vindt in Centraal-Azië en van daaruit via Egyptische havens naar de landen van de Middellandse Zee ging. Knoflook was al 4000 jaar geleden een algemeen voedsel onder slaven in Egypte.

De gewoonte om knoflooksoep te eten is heel oud in Spanje. Terwijl het de gewoonte was om ’s morgens vroeg koffie te drinken, werd knoflooksoep meestal tijdens de lunch genuttigd, zodat de eigenschappen ervan dienden om je kracht aan te vullen en je werk voort te zetten. Vroeger voegden ze een paar eieren toe die gekookt waren met de hitte van de soep zelf.

Op sommige plaatsen in Spanje is knoflooksoep een typisch gerecht van Lent omdat er geen vlees in zit. In Zamora is het bijvoorbeeld gebruikelijk om het te nemen na de processies in de Goede Week.

Knoflooksoep is een heerlijke maaltijd na een nacht hard slapen. De inname ’s ochtends wordt sterk aanbevolen, omdat het licht verteerbaar is en inwerkt op het maagslijmvlies dat geïrriteerd is door misbruik (wat in Roman Paladin betekent dat het zeer goed is tegen katers en andere effecten van alcohol).

Knoflooksoep recept

Er zijn verschillende versies van knoflooksoep, sommige met chorizo, spek en ham en andere, de meest klassieke, zonder deze ingrediënten.

Wanneer het met Pasen wordt bereid, is het gebruikelijk om het zonder vlees te bereiden, hoewel er meestal eieren worden toegevoegd om te compenseren. Zo levert het recept de koolhydraten uit het brood en de knoflook en het eiwit uit het ei en verandert het in een echte energiebomzeer gunstig voor koude dagen.

Ingrediënten voor de knoflooksoep

Hier presenteren we de ingrediënten die je nodig hebt om een ​​knoflook- en eiwitsoep te bereiden, die vanwege het vleesgehalte niet sterk wordt aanbevolen met Pasen, maar de rest van het jaar heerlijk smaakt, vooral op koude winterdagen. Als voorgerecht met Kerstmis is het onbetaalbaar.

Dat zijn de componenten voor 4 personen:

 • knoflook: 7 tanden.
 • hotdog: 150 gram, in dunne plakjes.
 • eieren: 4.
 • hard brood: 8 schijven.
 • Milde rode peper: een kleine lepel.
 • vlees sap: anderhalve liter.
 • Extra vergine olijfolie: 40ml.
 • laurier: Laken.
 • witte peper: een snuifje.
 • Zout: een snuifje.

Bereiding van een knoflooksoep

Dit zijn de Stappen die u moet volgen om je knoflooksoep top te maken:

 1. Bereid de bouillon in een pan of steelpan op laag vuur.
 2. Bak tegelijkertijd het brood heen en weer in een pan, kijk hier als je van brood wilt wisselen lijst met modellen omdat je het nodig hebt om niet te plakken. Kook het met een halve eetlepel olijfolie en zet apart.
 3. Voeg later de resterende EVOO toe aan de pan en fruit de knoflook, chorizo ​​(je kunt ook ham gebruiken als dat beter voor je is), paprika en laurier. Roer een paar seconden tot je ziet dat de chorizo ​​mooi bruin is.
 4. Giet een glas bouillon in de pan en kook ongeveer twee minuten.
 5. Giet de inhoud van de pan in de pan met de bouillon, zet het vuur van laag naar medium en kook ongeveer 10 minuten. Klop na ongeveer de achtste minuut de eieren door de soep en laat de eiwitten stollen.

Knoflooksoep wordt Klaar om te serveren.

Presentatie van de knoflooksoep

Zoals alle soepen en bouillons, moet knoflooksoep gloeiend heet worden geserveerd. Het wordt meestal gepresenteerd in een aarden pot.

Over het algemeen is rode wijn de meest voorkomende en wijdverbreide combinatie, maar aangezien er geen vaste regels zijn in dit aspect van de gastronomie, kunt u genieten van knoflooksoep met de wijn waar u het meest van houdt.

Als een verfijnde touch Je kunt de soep een paar minuten voor het serveren in de oven zettentot het bedekt is met een korst.

Dat knoflooksoepen Ze hebben een groot aantal regionale variaties, zelfs familievarianten, en hun bereidingswijzen zijn oneindig, op voorwaarde dat de drie basisingrediënten van het recept, namelijk water, brood en knoflook, worden gerespecteerd. Wat de andere ingrediënten ook zijn, het is een heerlijk en zeer energiek gerecht dit is geschikt voor elk moment van het jaar als je je lichaam wilt opwarmen.