Skip to content
My Blog

Geschiedenis van de grote reclameposters

april 11, 2022

In het artikel van vandaag zullen we het hebben over zo’n icoon in de reclamewereld als grote billboards. We zullen iets meer leren over de geschiedenis en evolutie ervan. Als liefhebber van vintage mode is dit een van de eerste vormen van reclame die op grote schaal wordt gemaakt. Ben je geïnteresseerd in het onderwerp? Laten we het dus eens nader bekijken.

Wat zijn grote posters?

Allereerst, om te weten waar we het over hebben als we het hebben over grootformaat posters, raad ik je aan om deze pagina van het bedrijf Unorotulos te bezoeken. Je ziet daar goede voorbeelden van billboards.

Grote posters of borden worden meestal met een speciale passe-partout aan de muur bevestigd. Het kunnen logo’s, zinnen, emblemen, afbeeldingen zijn en ze kunnen ook in lichtgevend formaat zijn.

De geschiedenis van dit grootformaat…

Grote tekens werden gezien in het begin van de 20e eeuw. De oorsprong ervan valt samen met de industriële vooruitgang van die tijd en de geboorte van grote merken. In het geval van lichtgevende tekens gaat het begin ervan gepaard met de ontwikkeling van elektrisch licht.

Een van de verantwoordelijken voor deze nieuwe advertentiemethode was bijvoorbeeld: George Claude (1870-1960), de Franse uitvinder die in 1902 het lichtreclame uitvond. Een vriend van deze uitvinder gebruikte in die jaren zijn revolutionaire affiche om reclame te maken voor een kapsalon in de stad Parijs.

Een andere mijlpaal in de wereld van dit soort reclame is de oprichting in 1916 van de Het Nationaal Bureau voor Buitenreclame (NOAB), die het gebruik van grote billboards en borden in de Verenigde Staten evangeliseerde. Kellogg’s en Coca Cola waren de eersten die dit soort reclame probeerden.

De meest iconische advertentie kan worden overwogen het neonbord op Times Square in New York City.

Grote lichtreclames begonnen in sommige steden en ontwikkelden zich vervolgens ook op grote snelwegen.

De neonlampen werden vervangen door gloeilampen en vervolgens TL-buizen overschakelen naar LED. Adverteren met lichtreclames wordt tegenwoordig steeds efficiënter qua energieverbruik.

Voordelen van buitenreclamemedia

Een van de voordelen die we kunnen vinden in grote reclameposters zijn:

  • Ze zijn 24/7 beschikbaar
  • We kunnen segmenteren op geografisch gebied
  • We kunnen zeer impactvolle creatieve advertenties maken die een grotere merkherinnering genereren
  • onmiddellijke dekking
  • Ze kunnen in de buurt van fysieke verkooppunten worden geplaatst
  • Ze hebben meestal lage kosten per impact in vergelijking met andere advertentiemedia
  • Breed scala aan ondersteuningen en formaten om uit te kiezen
  • merkidentiteit versterken

Volgens verschillende onderzoeken van de advertentie-industrie zouden gebruikers ongeveer: 3.000 advertentieweergaven per dag. Daarom moet er een manier worden gevonden om een ​​merk te onthouden. Advertentieformaat kan een van die dingen zijn die het verschil maken, en grote lichtreclames zijn hier ideaal voor.

Veel experts zijn het hierover eens Een merk is beter gepositioneerd wanneer het verschillende media zowel offline als online gebruikt om de gebruiker te bereiken. Uiteindelijk evolueert onze doelgroep op verschillende gebieden en is het nodig om er meerdere te beïnvloeden om effectiever te zijn.

Ik hoop dat je genoten hebt van ons artikel over “Geschiedenis van de grote lichtreclame posterss» en het was voor u interessant om meer te weten te komen over de geschiedenis van adverteren en in het bijzonder over de ontwikkeling van dit aantrekkelijke format.